Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες το νέο βιβλίο της Τάνιας Χρυσού από τις Εκδόσεις Συμμετρία

«Όνειρα και Ξεκαρδίσματα»

02/02/2023 - 09:00 Ενημερώθηκε 02/02/2023 - 14:32

Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες το νέο βιβλίο της Τάνιας Χρυσού «Όνειρα και Ξεκαρδίσματα» από τις Εκδόσεις Συμμετρία. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως, με καταγωγή από την Φίλια της Λέσβου, που έχει επίκεντρο το παιδί. Είχε προηγηθεί το εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο: «Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των Βελούδων».

Η συγγραφέας Τάνια Χρυσσού

Η φιλοσοφία της συγγραφέως σε αυτό της το έργο, όπως εξομολογείται στο «Ε», είναι διαφορετική σε σχέση με το πρώτο. Όπως αναφέρει στόχος της είναι διαβάζοντας το βιβλίο, ένα παιδί αφ’ ενός να εξασκήσει, να αναπτύξει και να διευρύνει την φαντασία του και αφ’ ετέρου να γελάσει. Η μίνι συνέντευξη με την συγγραφέα έχει ως εξής:

«Από πού εμπνεύστηκες το νέο σου βιβλίο;»

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις για το νέο μου βιβλίο. Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο μου, έτσι και τώρα, η πηγή έμπνευσης σαφέστατα είναι τα παιδιά. Νομίζω ότι εκ των πραγμάτων για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την συγγραφή παιδικών βιβλίων το «κέντρο» είναι το παιδί με την ευρεία έννοια.

Σε αυτό το βιβλίο μάλιστα, το «Όνειρα και Ξεκαρδίσματα», που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, μπορώ να πω ότι έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και ατόφιες ατάκες των παιδιών μου κι έχω περιγράψει αστεία, αληθινά περιστατικά από την καθημερινότητά μας».

«Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις;»

«Στόχος μου είναι, διαβάζοντας το βιβλίο, ένα παιδί αφ’ ενός να εξασκήσει, να αναπτύξει και να διευρύνει την φαντασία του και αφ’ ετέρου να γελάσει. Μου αρέσει να βλέπω τα παιδιά να γελούν και θα ήθελα να υπάρχουν ακόμη περισσότερα βιβλία που να κινούνται σε αυτό το πλαίσιο. Επίσης το συγκεκριμένο βιβλίο νομίζω ότι κι ένας ενήλικας μπορεί να το ευχαριστηθεί γιατί μπορεί να συνδεθεί με τον παιδικό του εαυτό. Όσο έγραφα, τόσο μου έρχονταν μνήμες από τότε που ήμασταν παιδιά, που κάναμε βουτιές τα καλοκαίρια ή κάναμε συλλογή από κοχύλια και γυαλόπετρες, που τρέχαμε ασταμάτητα μέσα στις γειτονιές. Μου ήρθαν στην μνήμη τα αστεία πειράγματα που κάναμε ο ένας στον άλλον, οι στρωματσάδες με τα ξαδέρφια μας, τα κουλουράκια που φτιάχναμε με την γιαγιά - και είμαι σίγουρη, ότι για κάθε παιδί, τα κουλουράκια της ΓΙΑΓΙΑΣ ήταν τα πιο νόστιμα σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Πώς αισθάνεσαι που ακόμη ένα «παιδί» σου γεννιέται; Αυτό είναι το δεύτερο σου βιβλίο;»

«Το «Όνειρα και Ξεκαρδίσματα» είναι ο δεύτερος τίτλος που προστίθεται στο ενεργητικό μου και είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας από το πρώτο βιβλίο «Η μαντάμ Βουάλ Βισκόζ και το τρίγωνο των Βελούδων». Το γεγονός ότι είναι διαφορετικής φιλοσοφίας είναι και ο λόγος που νιώθω σαν να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει πρώτη φορά κάποιο δικό μου κείμενο. Το περιμένω δηλαδή με απίστευτη ανυπομονησία, αλλά ταυτόχρονα και με πολλή αγωνία. Αγωνία για να αρέσει στα παιδιά και να ευχαριστηθούν και το ίδιο το βιβλίο αλλά και τις διαδραστικές παρουσιάσεις που ετοιμάζω.

Να αναφέρω επίσης ότι στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου οι μικροί αναγνώστες θα βρουν παιχνιδοδραστηριότητες, που μπορούν να κάνουν στο σπίτι και φυσικά, να χρησιμοποιήσουν οι δάσκαλοι στις τάξεις των σχολείων και των νηπιαγωγείων».

«Πες μας για την συνεργασία με τον εκδοτικό και την Εικονογράφηση του βιβλίου».

«Η συνεργασία με τον εκδοτικό ήταν εξαιρετική. Βασικά υπήρχε εξ’ αρχής αλληλοσεβασμός, υπήρχαν “ανοιχτά αυτιά” που αφουγκράζονταν ιδέες και ανάγκες. Μου άρεσε επίσης γιατί δουλέψαμε σαν ομάδα και αυτό ήταν από την αρχή ο στόχος. Πάντα δηλαδή αυτός είναι ο στόχος. Νιώθω όμορφα όταν λειτουργώ μέσα από μια ομάδα και με αυτόν τον τρόπο μπορώ να εκφραστώ περισσότερο. Επίσης κάτι άλλο πολύ βασικό και αναγκαίο… Λατρεύω την ευθύτητα και την ειλικρίνεια κι αυτό ήταν αμφίδρομο, οπότε υπήρχε άψογη συνεννόηση. Η εικονογράφος Νικολέττα Φιλιππίδη έκανε εξαιρετική δουλειά. Έντυσε το κείμενο με ζωηρά χρώματα, πανέμορφα σχέδια και έδωσε ζωή στους χαρακτήρες, καλύτερα κι απ’ όσο είχα φανταστεί. Νομίζω ότι συνολικά δόθηκε πολλή αγάπη από όλους μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey