Με συμμετοχή από όλο το νησί

Από την Κεντρική Ομιλία Από την Κεντρική Ομιλία

Ολοκληρώθηκε το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Μυτιλήνη

19/09/2022 - 17:30

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή από ανθρώπους όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκε το  48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Μυτιλήνη. Δεκάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι από την πόλη αλλά και από τα χωριά του νησιού, ζωντάνεψαν το πάρκο της Αγίας Ειρήνης που μετατράπηκε από νωρίς σε μια «κόκκινη πολιτεία», όπως χαρακτηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έτοιμη να φιλοξενήσει το Φεστιβάλ μετά από αρκετά χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τόσο η θεματική έκθεση για μαθητές που είχε στηθεί στο πάρκο, όσο και το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το 1922 από το Στρατή Δουνιά, μέλος του τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία και φωτογραφική παρουσίαση για την άφιξη και την αποκατάσταση των προσφύγων στη Μυτιλήνη από το νοσηλευτή Γιώργο Κατσούπη.

Η βραδιά έκλεισε με ένα πολύ όμορφο μουσικό πρόγραμμα από τους «SYNGYRIA», που «ταξίδεψαν» τον κόσμο με μελωδίες από τη Μικρά Ασία, αλλά και παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, με την πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Ακολούθησε συναυλία με τη Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με συναυλία από τους RAD Music International.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey