FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Από 26 Απριλίου έως την Πρωτομαγιά
Οι «Ορειάδες» στη χώρα των «Απειρωτάν»

Την ανοιξιάτική τους εξόρμηση θα κάνουν φέτος οι «Ορειάδες» στα ψηλά βουνά, στην καρδιά της χώρας των «Απειρωτάν». Τόπος γεμάτος μύθους και θρύλους -για το παλιότερο αρχαίο ελληνικό μαντείο, για τον Αλή Πασά και την κυρά-Φροσύνη και για τους μάστορες της πέτρας που έχτισαν τα ωραία γεφύρια στα ποτάμια και τα παραμυθένια, κρυμμένα πάνω στα βουνά, χωριά… Θα περπατήσουν σε ιστορικά μονοπάτια και καλντερίμια και θα απολαύσουν παρέα την υπέροχη φύση της Ηπείρου.

Οι περιοχές που θα επισκεφτούν είναι: Δωδώνη - Ιωάννινα - Κόνιτσα - Μονή Στομίου - Αώος - Βοϊδομάτης - Πυρσόγιαννη - Καπέσοβο - Βραδέτο - Μπελόη - Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο - Δίλοφο - Κήποι - Νεγάδες - Σπήλαιο Περάματος.

 

Το πρόγραμμα εκδρομής

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018: Αναχώρηση με καράβι από Μυτιλήνη για Πειραιά.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018: Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και άμεση αναχώρηση με το λεωφορείο για Δωδώνη μέσω Ρίου-Αντιρρίου και Ιονίας οδού. Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Μεταφορά στα Ιωάννινα. Περιήγηση και ξενάγηση στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Μεταφορά με το καραβάκι στο Νησάκι της λίμνης Ιωαννίνων. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο του Αλή Πασά και στη Βυζαντινή Μονή των Φιλανθρωπινών. Αναχώρηση για Κόνιτσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης

Σάββατο 28 Απριλίου 2018: Πεζοπορία «Χαράδρα Αώου» (Γεφύρι Κόνιτσας - Παναγία Στομίου - Γεφύρι Κόνιτσας), Γεφύρι της Κλειδωνιάς στον ποταμό Βοϊδομάτη, Μεταφορά με το λεωφορείο στο Γεφύρι της Κλειδωνιάς στον ποταμό Βοϊδομάτη. Αναχώρηση για το χωριό Πυρσόγιαννη, το χωριό των μαστόρων της πέτρας. Επίσκεψη στο Μουσείο Ηπειρωτών Μαστόρων. Επιστροφή στην Κόνιτσα.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018: Αναχώρηση για το Ζαγοροχώρι Καπέσοβο, πεζοπορία: «Η Σκάλα του Βραδέτου» (Καπέσοβο - Βραδέτο - Μπελόη - Βραδέτο), Αναχώρηση για το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο. Περιήγηση και σύντομη πεζοπορία μέχρι τις πασίγνωστες Κολυμπήθρες. Επιστροφή στην Κόνιτσα.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018: Αναχώρηση για το Δίλοφο, πεζοπορία «Ο δρόμος των Γεφυριών» (Δίλοφο - Κήποι). Αναχώρηση για το χωριό Νεγάδες. Περιήγηση και επίσκεψη στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και στην έκθεση φωτογραφίας «Ματιές στο Ζαγόρι». Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου. Αναχώρηση για Ιωάννινα. Επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα.

Τρίτη 1 Μαΐου 2018: Αναχώρηση για Πειραιά και επιστροφή στη Μυτιλήνη. Κατά την επιστροφή από Ιωάννινα προς Πειραιά προγραμματίζεται στάση για λίγες ώρες στην περιοχή των Καλαβρύτων, για να πάρουν τον «Οδοντωτό» που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού από Διακοφτό προς Καλάβρυτα (αν το επιτρέψουν οι συνθήκες της ημέρας, δηλ. Εργατική Πρωτομαγιά, δρομολόγια Οδοντωτού).

Το παρόν πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Μπορεί να τροποποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης (π.χ. καιρικές συνθήκες).

 

Πληροφορίες

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στο τηλέφωνο 6974-118668 (κα. Έλσα). Η τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο είναι 275 ευρώ, επιβάρυνση μονόκλινου: 50 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται: Εισιτήριο πλοίου Μυτιλήνη - Πειραιά - Μυτιλήνη στην οικονομική θέση, Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Κόνιτσα με πρωινό, Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα με πρωινό, Μεταφορές με πούλμαν, Ασφάλεια ταξιδιού, ΦΠΑ, Διόδια αυτοκινητοδρόμων και γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, Πάρκινγκ, Αμοιβή ξεναγού για την Παρασκευή 27/4, Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την 27/4, Εισιτήρια για τη μεταφορά με το καραβάκι στο νησάκι της λίμνης την 27/4.

Δήλωση συμμετοχής: Στην ηλεκτρονική φόρμα ή τηλεφωνικά στο 6946-306487 (κα. Αντωνία). Η συμμετοχή θα είναι έγκυρη, εφόσον καταβληθεί προκαταβολή 75 ευρώ μέχρι 31/3 και εξόφληση του συνολικού ποσού μέχρι τις 12/4.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top