FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Την Κυριακή στο θεατράκι του Δήμου
«Οι Μαγικές Ευχές ή Τρία παραμύθια που χώρεσαν σ΄έναν κύκλο»

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου φιλοξενεί την Κυριακή 28 Γενάρη στις 5 το απόγευμα στο γνωστό του χώρο (Ασκληπιού και Οικονόμου Τάξη γωνία, κάτω από το 6ο νηπιαγωγείο, Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνης) τους «Γλάρους στις μαγικές ευχές ή τρία παραμύθια που χώρεσαν σ’ ένα κύκλο».

Δυο ταξιδιάρηδες παραμυθάδες φτάνουν στην πολιτεία μας και διαλαλούν την περιπέτεια που τους έφερε κοντά μας. Μια πρόκληση που γέννησε τρία παραμύθια κι από μέσα ξεπηδήσαν τρεις μαγικές ευχές. Κάθε παραμύθι κι ένας κόσμος αλλιώτικος· και τα τρία απαραίτητα για να σωθούν στο παραμύθι το δικό τους.

Κι άμα σωθούν οι παραμυθάδες, πάει να πει γλέντια, τραγούδια και χαρές!

Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική & θέατρο σκιών με συνολική διάρκεια 90 λεπτών και με συντελεστές τους Γιάννη Σοφικίτη, Κατσαρή Μαριλού, Δημήτρη Γαϊτάνη στη μουσική και Καλομοίρα Τζίτζιρα στη φωτογραφία και με ελεύθερη συνεισφορά με καπέλο.

Αμέσως μετά τα παραμύθια ακολουθεί live τεκέ- jazz με τον Δημήτρη Γαϊτάνη.

 

Βιογραφικά συντελεστών

Ο Γιάννης Σοφικίτης (εμψυχωτής φιγούρας - διασκευή κειμένου) ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία πριν από πέντε χρόνια, συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε θεατρικές ομάδες. Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας αλλά και σε περιοδείες παιδικών - εφηβικών παραστάσεων (Το κοριτσάκι με τα σπίρτα, On-line, Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο). Παράλληλα, τον απασχολεί η συγγραφή θεατρικών έργων, τέσσερα εκ των οποίων έχουν ανέβει σε Αθηναϊκές σκηνές (Στη σκιά του φεγγαριού, Mother fucker, Αδάμ & Εύα, Στη Γέφυρα). Το ενδιαφέρον του στη μουσική και ο θαυμασμός του στην παραστατικότητα του λαϊκού πολιτισμού τον οδήγησαν στο δρόμο των παραμυθιών.

Η Κατσαρή Μαρία Ελένη (εμψυχώτρια φιγούρας - διασκευή κειμένου) είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας του Παν. Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ίδιου Πανεπιστημίου, στο ΠΜΣ Λαογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε κύκλους σεμιναριακών μαθημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού και Μουσικοκινητικής Αγωγής, πάνω στην οποία έκανε και την πρακτική της άσκηση. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά και επαγγελματικά με το θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η αγάπη της για τα παιδιά, το λαϊκό πολιτισμό και το θέατρο συναντήθηκαν, τελικά, στα παραμύθια.

Ο Δημήτρης Γαϊτάνης (πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις) είναι αυτοδίδακτος μουσικός (κιθαρίστας) - συνθέτης και στιχουργός, με μεγάλη αγάπη στη βαλκανική Ροκ. Ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία, το 1989, με τη συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ασπρόπυργου. Από το 1991 έως και το 1994, έκανε μουσικές performance σε κέντρα της Ρουμανίας. Έκτοτε, ταξιδεύει με τη μουσική του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε καλλιτεχνικούς χώρους και ως καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει επενδύσει μουσικά τη θεατρική παράσταση Στη γέφυρα του Γιάννη Σοφικίτη. Επίσης, έχει συμμετάσχει και ως ηθοποιός σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, (Το Τατουάζ, Τριάντα εφτά Ημέρες, Le four de fouce). Η γνωριμία του με τα παραμύθια έγινε μέσα από τους μουσικούς δρόμους και σύντομα έβγαλε κι εκείνος γλαρόφτερα.

Οι γλάροι, αφού ένωσαν τις δυνάμεις τους, διοργάνωσαν φέτος τα Χριστουγεννα το Κουκί&Ρεβύθι festival, στον Τεχνοχώρο Πράξις, στην Αθήνα, όπου συμμετείχαν και με τη δικής τους παράσταση «Μαγικές ευχές ή Τρία παραμύθια που χωρέσαν σ’ ένα κύκλο». Τον Τεμπέλη Λαρς και τις Μαγικές Ευχές τις ταξιδεύουν φέτος και στην επαρχία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top