FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Μια συναυλία με φόντο τις βιομηχανικές ιστορίες της Γέρας
O Νίκος Τουλιάτος στο Μουσείο Βρανά

Το Restory (Ρίστορι) είναι ένα κοινωνικό και πολιτιστικό εγχείρημα που ενεργοποιεί ξανά εγκαταλελειμμένους χώρους και κτήρια - ορόσημα της ιστορίας και ταυτότητας ενός τόπου, κινητοποιώντας τις τοπικές κοινότητες με συλλογικές δημιουργικές δραστηριότητες. Αυτή την περίοδο δραστηριοποιείται στη Γέρα και τα πολυάριθμα βιομηχανικά της κτήρια.

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 14 Απριλίου στις 19:00, στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Βρανά (Παππάδος Γέρας), το Restory συστήνεται στο ευρύ κοινό και γνωστοποιεί την έως τώρα δράση του με την τοπική κοινότητα της Γέρας. Για το ζήτημα των βιομηχανικών κτηρίων της περιοχής και το μέλλον τους, θα μιλήσει ο αρχιτέκτων μηχανικός Κος Στρατής Φραντζέσκος.

Θα ακολουθήσει συναυλία στον ίδιο χώρο, από το διεθνούς φήμης μουσικό Νίκο Τουλιάτο, ο οποίος στο πλαίσιο του προγράμματος θα παραδώσει ανοιχτά εργαστήρια κρουστών (10, 11, 12 και 13 Απριλίου και ώρα 18:00-20:00) μέσα στο βιομηχανικό κτήριο της Κοιν.Σ.Επ. Μοδούσα στον Παππάδο.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική από τους Vinyl Company.

Το Restory υποστηρίζεται από το -START Create Cultural Change <https://www.facebook.com/startgreece/?fref=mentions>, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.). Υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Την τρέχουσα δράση του Restory: βιομηχανικές ιστορίες της Γέρας, στηρίζει ο Παγγεραγωτικός καθώς και όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Γέρας, η ΚοινΣΕπ. Μοδούσα και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του προγράμματος κα Στέλλα Αυγουστίδου (αρχιτέκτων μηχανικός, υπότροφος του προγράμματος START). Τηλέφωνο: 6937403252, e - mail: restory.yera@gmail.com.

Facebook page: Restory: βιομηχανικές ιστορίες της Γέρας.

 

 

Ο Νίκος Τουλιάτος

Ο Νίκος Τουλιάτος, αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες μουσικούς της σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής. Βασικός συνεργάτης για περισσότερο από 30 χρόνια των Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή κ.α. έχει συνεργαστεί διεθνώς με σημαντικούς ξένους μουσικούς, με εικαστικούς, καλλιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει παραστάσεις multi media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική για ταινίες και θέατρο. Συμμετείχε σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Με προσωπική δισκογραφία που ξεπερνά τα 20 albums υπήρξε συνδημιουργός των ΙΣΚΡΑ - ΝΟΤΕS - ΚΑΡΜΑ - ΤΗΛΕΘΡΟΟΝ, δημιούργησε την ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ με την οποία συμμετείχε σε παραγωγές ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1993 δημιούργησε μαζί με τον κόσμο την μεγαλύτερη ορχήστρα κρουστών (περίπου 30.000 άνθρωποι). Τα τελευταία 20 χρόνια πρωτοπορεί στη χρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων ως κρουστά όργανα καθώς επίσης και στα κρουστά ιδιοκατασκευής.

Το 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με ομάδα 400 ατόμων εθελοντών τυμπανιστών και την ομάδα ΗΧΟΔΡΑΣΗ όπως και στην τελετή λήξης των αγώνων με ομάδα 30 μουσικών, χορευτών και ηθοποιών χρησιμοποιώντας αντικείμενα των αθλητών σαν κρουστά όργανα, σε δική του σύνθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top