1922-2022 ένας αιώνας από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εκδήλωσης, Αργύρης Χατζημαλλής Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της εκδήλωσης, Αργύρης Χατζημαλλής Φωτογραφία ΑρχείουΙ Ελένη Γαλάνη

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον Χορευτικό Όμιλο Μυτιλήνης «οι Αιολείς» στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

17/06/2022 - 12:30

Ο Χορευτικός Όμιλος Μυτιλήνης «Οι Αιολείς» προσκαλεί φίλους να παρακολουθήσουν τη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 26/6/2022 στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο στο κοινό, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, με τον Αργύρη Χατζημαλλή στην καλλιτεχνική διεύθυνση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μέσα στο επετειακό κλίμα των εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή γι'αυτό και θα ενυπάρχουν ιστορικές προσεγγίσεις. Παράλληλα η χορευτική ομάδα και η χορωδία του Ομίλου θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής.

Ομιλίες

«Η πνευματική κίνηση στην Αιολίδα» Ι Θοδωρή Κοντάρας, Φιλόλογος,  «Η περίθαλψη και η εγκατάσταση των προσφύγων στη Μυτιλήνη» Ι  Γιώργος Κατσούπης, μέλος του ΔΣ του Χ.Ο.Μ. "Οι Αιολείς", «Η προσφυγική μνήμη στην αγορά της Μυτιλήνης (1960-1980)» Ι Δήμητρα Εμμανουήλ, MsC Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, «Θαλασσινοί  Μικρασιάτες στη Μυτιλήνη» Ι Δημήτρης Μπουρνούς , απόγονος Μικρασιατών ψαράδων είναι τα θέματα των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν.

Στους χορούς συμμετέχουν ΧΟΜ «Οι Αιολείς» με υπεύθυνο τον Αργύρη Χατζημαλλή, ενώ έχει φιλική συμμετοχή το Lesvos Tango «Εν Χορώ». Θα τραγουδήσουν τα μέλη της  Χορωδίας ΧΟΜ Αιολείς με Υπεύθυνη τη Μαρία Σεϊτανίδου. Συμμετέχουν οι μουσικοί  Αλέκος Καφούνης [σάζι, σαντούρι], Γιάννα Μαϊστρέλλη [βιολί], Αριστείδης Αποστολής  [ούτι] και Μαρία Σεϊτανίδου [φωνή, κρουστά].

Τη φωτογραφική κάλυψη και τα video έχουν αναλάβει οι Σπύρος Παυλής & Βάσω Κωνσταντιδέλλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου & με την βοήθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης & Κάβα Σάντο.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey