Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Μικροί Παλαιοντολόγοι

16/08/2022 - 12:00

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει σε νέες δραστηριότητες στο Απολιθωμένο Δάσος, για να γνωρίσει τα μυστικά του και να ζήσει μοναδικές εμπειρίες! 

Οι δραστηριότητες του Μουσείου απευθύνονται σε παιδιά, οικογένειες και ενήλικες όλων των ηλικιών και υλοποιούνται καθημερινά και ώρα 10 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι και το υπαίθριο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας.

Εκπαιδευτική δράση «Μικροί Παλαιοντολόγοι»

Καθημερινά και ώρα 10 π.μ. το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου υλοποιεί για τους μικρούς του φίλους το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι». Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μια παλαιοντολογική ανασκαφή και να γνωρίσουν τα απολιθωμένα φυτά που έζησαν στο παρελθόν στο Απολιθωμένο Δάσος, να παρατηρήσουν τις ομοιότητες και διαφορές τους με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου και να γνωρίσουν της σημασία της προστασίας της βιοποικιλότητας. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός εκπαιδευτικός χώρος ανακάλυψης, το ‘ΓΕΩΡΑΜΑ’, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο προσομοιώνοντας έτσι την εκπαιδευτική ανασκαφική δραστηριότητα με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα. Οι μικροί παλαιοντολόγοι χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία ανασκαφής συμμετέχουν στην ανασκαφή απολιθωμάτων στο πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα καθώς και στις εργασίες αναγνώρισης των απολιθωμάτων και σύγκρισής του με σύγχρονα φυτά της Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey