Κουτουλάκης και Αθανασίου στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Κορομηλάς: «Αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ»

11/09/2021 - 13:00

Ελπίδες γεννιούνται για την αποκατάσταση της στέγης του κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου που το 2017 κατέρρευσε μετά από θεομηνία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», Κλεάνθη Κορομηλά αιτία στάθηκε το ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από τον Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον πρώτο να δεσμεύεται για επιπλέον χρηματοδότηση της τάξης των 70.000 ευρώ από πλευράς Γενικής Γραμματείας. Παράλληλα υπήρξε και  δέσμευση για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που παρατηρούνται. 

Το ποσό που αρχικά είχε εγκριθεί από πρόγραμμα Leader για την αποκατάσταση της σκεπής ανερχόταν στις 510.000 ευρώ ωστόσο κατά την πορεία προέκυψαν έξοδα που δεν καλύπτονταν από αυτό το ποσό και οι όποιες ενέργειες για αποκατάσταση της σκεπής «κόλλησαν». 

Κορομηλάς: «Αν δεν τα καταφέρουμε τώρα δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ»

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν τα καταφέρουμε τώρα δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ. Ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε τη γάγγραινα της γραφειοκρατίας. Σε ότι έχει να κάνει την αποκατάσταση της στέγης του θεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, παρατηρείται μία κινητικότητα, που μας δίνει ελπίδες. Έχουν αναλάβει ο κ. Αθανασίου και ο κ. Κουτουλάκης να προωθήσουν το πρόγραμμα, να αυξήσουν το ποσό, να υπογραφεί η σύμβαση για να προχωρήσει το έργο» είπε στο «Ε» ο κ. Κορομηλάς και πρόσθεσε: «Το ποσό που είχε εγκριθεί από το πρόγραμμα Leader ήταν 510.000 ευρώ, ωστόσο επειδή προέκυψαν κάποια θέματα και έπρεπε να γίνει μία εξυγίανση του εδάφους αυξήθηκαν τα έξοδα. Παράλληλα λόγο του covid-19 απαιτούνταν επιπλέον επεμβάσεις στο χώρο που ανέβασαν το ποσό στις 600.000 ευρώ. Τώρα γίνονται ενέργειες για να εγκριθεί αυτό το ποσό και να χρηματοδοτήσει η Γ.Γ. το ποσό των 70.000 ευρώ που είναι το ποσό που προέκυψε από την άνοδο των τιμών δομικών υλικών για να μπορέσει να υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο για να προχωρήσουν οι εργασίες».

Η σύσκεψη

Το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αναγνωστήριο Αγιάσου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  για το θέμα των εργασιών που αφορούν την αποκατάσταση της αίθουσας του Κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου παρουσία του κ. Κουτουλάκη και του κ. Αθανασίου. Από το Αναγνωστήριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Τούλα Μακρέλλη και Παναγιώτης Σκορδάς. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Μιχάλης Φρατζέσκος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Διαμάντη Ρουγκέλλη, το μέλος Γιώργος Ξενέλλης και η συνεργάτης του κ. Κουτουλάκη Νάσιου Μυρσίνη.

Τα προβλήματα

Από πλευράς Αναγνωστηρίου έγινε αναλυτική παρουσίαση της πολύχρονης , επίμονης και επίπονης  προσπάθειας να αποκατασταθεί το θέατρο που καταστράφηκε από τη θεομηνία του Ιανουαρίου του 2017. Επισημάνθηκαν οι ποικίλες δυσκολίες που εμποδίζουν την έναρξη των εργασιών και ζητήθηκε η αρωγή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η δέσμευση

Ο κ. Κουτουλάκης  τόνισε ότι έχει ενημερωθεί από τον κ. Αθανασίου για την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου και για την πολυσχιδή δράση του Αναγνωστηρίου  υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση τουλάχιστον 70.000 ευρώ.

Επίσης, έγινε διεξοδική συζήτηση για μια ευρύτερη και στενότερη συνεργασία του Αναγνωστηρίου με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε θέματα εκδόσεων, εκδηλώσεων και άλλων πολιτιστικών δράσεων.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey