FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Διεθνή Φεστιβάλ, Αθλητικές οργανώσεις από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου
Και πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το δίκτυο μελών, κάτω από την ομπρέλα του brand «Lesvos the Other Aegean», ανακοινώνουν τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη φετινή τουριστική σεζόν, σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη των κάθετων (εναλλακτικών) μορφών τουρισμού, που στοχεύει να προάγει το δίκτυο (ποδηλασία, πολιτισμός, ευεξία, γαστρονομία, πεζοπορία κλπ.), με απώτερο σκοπό πάντα, την τοποθέτηση και την προβολή του νησιού ως διακριτό τουριστικό προορισμό στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

2 - 3 Ιουνίου 2018

5ο Molyvos Urban MTB Race / Διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας

Το 5ο Molyvos Urban MTB εντάσσεται, για πρώτη φορά, από φέτος, στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI και είναι στη σειρά ο τρίτος και τέταρτος διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας για την Ελλάδα, γεγονός που βάζει την Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη ποδηλασίας. Στους διεθνείς αγώνες συμμετέχουν οι καλύτεροι ποδηλάτες εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο με σκοπό την συγκέντρωση βαθμών για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Παράλληλα με τους διεθνείς, θα διεξαχθούν, όπως και κάθε χρόνο, και οι αγώνες Molyvos Urban MTB Open και Kids για τους υπόλοιπους ποδηλάτες και τους μικρούς μας φίλους.

Για περισσότερες πληροφορίες www.molyvosmtb.com.

10 Ιουνίου 2018

Γιορτή καλωσορίσματος καλοκαιριού

Μια διοργάνωση - θεσμός, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στην πλατεία της Πέτρας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας.

17 Ιουνίου 2018

Παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» ετοιμάζει και φέτος μια όμορφη χορευτική βραδιά στην Πλατεία Λευκονίκου, στο Μόλυβο, με τη συμμετοχή παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων.

23 - 24 Ιουνίου 2018

Αναβίωση του θεσμού του Κλήδονα

Στο Μόλυβο στις 23 Ιουνίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» και στην Πέτρα στις 24 Ιουνίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, αντίστοιχα, συνεχίζουν και φέτος το έθιμο του Κλήδονα με άναμμα φωτιάς, σατιρικά δίστιχα, σκωπτική διάθεση αλλά και νοσταλγία για τα παλιά ήθη και έθιμα του τόπου μας.

29 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2018

Eressos Lava WKND

Τριήμερο με ποδήλατο και τρέξιμο στην άμμο από τον Φορέα Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού.

5 - 15 Ιουλίου 2018

2ο Lesvos food fest / Φεστιβάλ Λεσβιακής γαστρονομίας

Για μία ακόμα χρονιά η Λέσβος γιορτάζει την γαστρονομία. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού, δηλαδή η σαρδέλα, ο γλυκάνισος και η ελιά, συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο που διέπει την κοινωνική ζωή της Λέσβου και αποτελεί ένα κάλεσμα για τον επισκέπτη να βιώσει τη γιορτινή διάθεση των ντόπιων, που παράγουν, επεξεργάζονται, μαγειρεύουν και μαζεύονται γύρω από το τραπέζι.

Φέτος οι εκδηλώσεις και τα εργαστήρια, στα πλαίσια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν σε 9 περιοχές της Λέσβου, με την υποστήριξη 9 συνεργαζόμενων φορέων. Πρωταρχικό στόχο του φεστιβάλ αποτελεί η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής αγνών προϊόντων και η παρουσίαση της λεσβιακής γαστρονομίας σε όλο της το μεγαλείο. Στα πλαίσια επίτευξης αυτού του σκοπού έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εμπόρων & Επαγγελματοβιοτεχνών Πέτρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Αγ. Παρασκευή), η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΟΔΟΥΣΑ», ο Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού, ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Αλέξανδρος» Λαφιώνας.

Περισσότερες πληροφορίες www.lesvosfoodfest.com.

22 Ιουλίου 2018

Συναυλία Ελληνικής μουσικής

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας διοργανώνει στο γήπεδο της Πέτρας μια μοναδική μουσική βραδιά με τίτλο «Τραγούδια της Προσφυγιάς και της Ξενιτιάς», σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μυτιλήνης.

29 Ιουλίου 2018

8ο Φεστιβάλ Ελληνικών παραδοσιακών χορών

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί στο γήπεδο της Πέτρας με χορευτικά συγκροτήματα από όλη τη Λέσβο, εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας.

31 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2018

Μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Η δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και η επαφή τους με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι, είναι ο στόχος της παράλληλης αυτής δράσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας «ΑΡΙΩΝ». Στις πέντε ημέρες εργαστηρίου τα παιδιά (7 - 12 ετών) θα φτιάξουν μία μικρή παράσταση πάνω σε παραμύθι - διασκευή για τον Αρίωνα.

1 - 7 Αυγούστου 2018

7ο Διεθνές φεστιβάλ κιθάρας «ΑΡΙΩΝ»

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Μόλυβος ετοιμάζεται με ενθουσιασμό για να μοιραστεί μουσικές εμπειρίες σε ένα μοναδικό διεθνές φεστιβάλ. Παράλληλα, θα λάβει χώρα η λειτουργία Ακαδημίας Κιθάρας με σεμινάρια, διαγωνισμούς, εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις για παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές αλλά και καθηγητές κλασικής κιθάρας στην πατρίδα του Αρίωνα του κιθαρωδού. Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από μοναδικές συναυλίες για όλους, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που θα γεμίσουν τις μολυβιάτικες νύχτες με τη μαγεία της μουσικής. Παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ σε Αγία Παρασκευή και Μανταμάδο.

Περισσότερες πληροφορίες www.arionfestival.com.

8 Αυγούστου 2018

Βραδιά καντάδας στις γειτονιές του Μολύβου

Άλλη μια νοσταλγική βραδιά στα παραδοσιακά πλακόστρωτα του Μολύβου με πολλή μουσική και ρομαντική διάθεση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος».

8 - 19 Αυγούστου 2018

International Molyvos music festival / Διεθνές φεστιβάλ μουσικής

Διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο Μόλυβο. Παράλληλα, προφεστιβαλικές δράσεις από τις 8 έως τις 16 Αυγούστου σε διάφορα σημεία της Λέσβου. Διοργάνωση MIMF με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Για περισσότερες πληροφορίες www.molyvosfestival.com.

10 Αυγούστου 2018

18ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Μία διοργάνωση θεσμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ» όπου συναντώνται διάφορα χορευτικά συγκροτήματα σε μια γιορτή της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

7 - 9 Σεπτεμβρίου 2018

1ο Lesvos euphoria International Festival / Διεθνές φεστιβάλ ευεξίας

Μια νέα διοργάνωση, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Λέσβο τα επόμενα χρόνια. Το νησί, που είναι γνωστό για την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά του και τη θετική του ενέργεια, προσκαλεί σε ένα τριήμερο φεστιβάλ, πλούσιο σε δράσεις και γεγονότα τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες. Σκοπός είναι η ανάδειξη της Λέσβου σε «πολιτιστικό κέντρο», που προάγει την έκφραση της αέναης μάθησης, της ελευθερίας και της γαλήνης, ενώ παράλληλα, στοχεύει στην προώθηση της Ευεξίας μέσω των εναλλακτικών μορφών «θεραπείας».

Το φεστιβάλ προσφέρεται και για οικογένειες, καθώς περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις για παιδιά 7 - 16 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες www.euphoria-lesvos.com.

8 - 22 Σεπτεμβρίου 2018

Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού, είναι μια διοργάνωση που προσφέρει διακοπές δύο εβδομάδων σε έναν τόπο, όπου όλα είναι οργανωμένα από γυναίκες και για γυναίκες, στη γενέτειρα της Σαπφούς, η οποία έχει αποτελέσει πόλο έλξης για γυναίκες ήδη από τη δεκαετία του 1950. Διοργάνωση ΑΜΚΕ Sappho Women.

6 - 7 Οκτωβρίου 2018

3ο Lesvos trail / 3ος Αγώνας δρόμου βουνού Lesvos trail

Το Lesvos trail, ο ορεινός αγώνας δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη βόρεια Λέσβο, αποτελεί την τελευταία μεγάλη διοργάνωση για το 2018. Απευθύνεται σε όλους, καθώς περιλαμβάνει έξι διαφορετικές δράσεις με διαδρομές με βαθμό δυσκολίας για όλα τα γούστα και όλη την οικογένεια.

Θα διεξαχθεί στην Πέτρα και στον Μόλυβο και οι διαδρομές καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του ορεινού όγκου του Λεπέτυμνου και την κοιλάδα της Λιγώνας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top