FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Τρεις παραστάσεις από τη «ΘΕΣΙΣ» με τη συμβολή όλων των θεατρικών σωματείων της Λέσβου
Και οι «Νεφέλες» γέμισαν το Αρχαίο Θέατρο [Vid]

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεών της σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της πόλης της Μυτιλήνης διοργάνωσε με την Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ» την υλοποίηση της θεατρικής παράστασης στο αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη. Ασφυκτικά γέμισε το αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης το περασμένο Σάββατο και Κυριακή, ενώ και χτες το βράδυ αναμένονταν η ίδια μεγάλη προσέλευση. Για το λόγο αυτό εξάλλου, οι συντελεστές σκέφτονταν να ανεβάσουν ξανά την παράσταση!

Ο Θέμις Χατζηλάμπρου στο ρόλο του Στρεψιάδη, ενός κατακαημένου, καταχρεωμένου φουκαρά.

Στους συντελεστές της παράστασης είναι για τη σκηνοθεσία ο Στρατής Βλαστάρης, με βοηθούς σκηνοθέτες τους Εύα Γιαννίκου και Θέμη Χατζηλάμπρου, οι χορογραφίες της Μαρίνας - Ισμήνης Ιωαννάτου, η μουσική και η διδασκαλία των χορικών της Λίας Κεφαλά, η σκηνογραφία του Γιάννη Τρουμπούνη, ο σχεδιασμός των κοστουμιών της Ρένας Σάλτη - Μιχαήλ και ο σχεδιασμός των φωτισμών του Αντρέα Σεφτελή. Την ενορχήστρωση της μουσικής έκανε ο Χαράλαμπος Πλατάνου, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Λέσβου. Τον συντονισμό του χορού είχε η Εύα Γιαννίκου, ενώ συμμετείχε στα χορικά η χορωδία του Δήμου Λέσβου «Νίκος Μυρογιάννης» Soprano - Contralto (Alto). Τα σκηνικά και οι ειδικές κατασκευές ήταν των Γιώργου Κατσαρού και Βαγγέλη Λουϊζου. Στο μακιγιάζ η Ραλλού Διόλατζη, στις κομμώσεις οι Κανδαράς Μιχάλης, Λώκου Μαρία και Σκορδά Ζωή.

Γεμάτο το Αρχαίο Θέατρο και μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.

Στα σκίτσα αφίσας και προγράμματος ο Κώστας Μανιατόπουλος, ενώ η εκτέλεση των κοστουμιών έγινε από το Τμήμα Ραφτικής του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας.

Στις ηχογραφήσεις ο Αλέξανδρος Σπάθης, στο χειρισμό του ήχου η Βίλλυ Τσιγαρίδα και η Πέγκυ Χατζημιχαήλ, στο χειρισμό του φωτισμού ο Αντρέας Σεφτελής και ο Μισαήλ Φαρσακόπουλος, στη διεύθυνση σκηνής η Μαρία Σουπιάδου και στο φροντιστήριο οι Ιωάννα Βερβερίδου, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Μυρσίνη Κουτρουμπή, Αναστασία Τσάτσου και Μαρία Γερούλια. Την τεχνική υποστήριξη της παράστασης έχει η ΗΧΩ Α. Ε.

Ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου στο ρόλο του Δίκαιου λόγου, ο Δημήτρης Καμπάς στο ρόλο του Άδικου λόγου, ο Στρατής Καφαλούκος στους ρόλους του μαθητή του Σωκράτη και του δανειστή Αμυνία και ο Βαγγέλης Λουϊζος στους ρόλους του υπηρέτη του Στρεψιάδη και του δανειστή Πασία

Ο χορός των Νεφελών απαρτίζονταν από τις Βάσω Αψώκαρδου, Ελένη Δαλάκα, Δέσποινα Δερεδίνη, Ανδρονίκη Κουτσαβλή, Γιώτα Μαϊστρέλλη, Αντιγόνη Τσεσμελή, Κασσάνδρα Τσουπή, Μαρία Τσουπή και Γεωργία Σαλεβουράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 12:35
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top