100 χρόνια μετά η καρδιά των Μικρασιατών ξαναχτυπά πιο δυνατά

Αγιά Παρασκευή Τσεσμέ Αγιά Παρασκευή Τσεσμέ Φωτογραφία Μήτσος Μπουρνούς

Ιδρυτική Συνέλευση Μικρασιατικού Συλλόγου Απογόνων Προσφύγων από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ

22/09/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 22/09/2022 - 14:40

Ενδεχομένως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία ξεχωριστή ενέργεια σε σχέση με όλες όσες έγιναν στο πλαίσιο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή καθώς δημιουργεί μία συνέχεια. Πρόκειται για την Ιδρυτική Συνέλευση Μικρασιατικού Συλλόγου Απογόνων Προσφύγων από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ.

Η Ιδρυτική Συνέλευση-Εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων του Επιμελητηρίου Λέσβου και θα περιλαμβάνει εγγραφή των Ιδρυτικών Μελών, έγκριση του Καταστατικού και του Προσωρινού Συμβουλίου, καθώς και αφήγηση της Ιστορίας της Αγίας Παρασκευής Τσεσμέ, με παράλληλη παρουσίαση φωτογραφιών και τραγουδιών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να μνημονεύσουμε τα ονόματα των  μελών της Ομάδας Πρωτοβουλίας. Πρόκειται για τους Μαρία Αθηνιώτου, Βιβή Αικατερίνη, Νίκος Αμπελικιώτης, Κώστας Αρετής, Ειρήνη Βαμβακά, Σοφία Βαρνά, Γιώργος Κατσούπης, Παναγιώτης Καραμανώλης, Δημήτρης Μπουρνούς, Μαρία Μπουρού, Θόδωρος Μπουρούς, Ειρήνη Σταματέλλη, Μαρία Τραντάλη και Γιώργος Χατζαργυρός.

«Τη φετινή σημαδιακή χρονιά, παίρνουμε την πρωτοβουλία να προσκαλέσουμε τους απογόνους προσφύγων από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ, που μετά τους διωγμούς εγκαταστάθηκαν στην Μυτιλήνη, στην δημιουργία Συλλόγου για την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού των οικογενειών μας, στην μικρασιατική γη και στη νέα τους πατρίδα» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου και προστίθεται ακολούθως: «Προσκαλούμε τους απογόνους όλων των οικογενειών από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ, να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους και να ενισχύσουν τη δημιουργία του Συλλόγου, στη  μνήμη των ανθρώπων που τους έφεραν στη ζωή και τους ανέθρεψαν με διηγήσεις για τη ζωή στο Μικρασιατικό Χωριό και στη νέα τους πατρίδα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey