Ταξιδεύοντας στην Αίγινα

«Η Ηχώ του Μύθου: θησαυροί Χαρακτικής από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade»

18/08/2022 - 08:00

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του και της ανάπτυξης συνεργασιών, το Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη– Tériade, προχώρησε στην επιλογή αντιπροσωπευτικών έργων των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την μόνιμη συλλογή του, και δεν εκτίθεται στις προθήκες του, δημιουργώντας ένα ευέλικτο σύνολο, που έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει και να προβάλλει τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Λέσβου σε σημαντικά μουσεία και πινακοθήκες. 

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, στο νησί της Αίγινας, το οποίο διαχρονικά έχει να παρουσιάσει ιδιαίτερη δραστηριότητα στα γράμματα και στις τέχνες, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της ενότητας αυτής, στις αίθουσες του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου, με τον τίτλο «Η Ηχώ του Μύθου: θησαυροί Χαρακτικής από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade». Η έκθεση που αποφασίστηκε από το ΔΣ του Μουσείου Tériade, πραγματοποιείται σε συνεργασία του Διευθυντή του Κώστα Μανιατόπουλου με της επιμελήτριας Ίριδας Κρητικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου εκπροσώπησε απευθύνοντας χαιρετισμό, το μέλος του, κα Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου, Πρόεδρος  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων και Πρόεδρος Η&Μ, Ηeritage &Museums, Athens, Paris, NY. 

Η παρουσίαση της συλλογής του Μουσείου -Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Tériade εντάσσεται στο πλαίσιο του επίσημου προγραμματισμού των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 13ου Aegina Fistiki Fest και της ΚΕΔΑ Αίγινας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Την έκθεση συνοδεύει ειδικός κατάλογος των έργων και την πλαισιώνουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Μουσείου Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και την επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, την Κυριακή 14.8.22, καθώς και εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά την Πέμπτη 18.8.22. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey