Δύο εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου γιορτάζει τις Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

21/09/2022 - 14:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου υπό την αιγίδα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2022 – «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά» και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 διοργανώνει τις ακόλουθες πολιτιστικές εκδηλώσεις ως ελάχιστη απόδοση τιμής στη μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων που ξεριζώθηκαν από τη γενέθλια γη τους.        Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αναλυτικότερα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στις 17:30 θα γίνει περιήγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης της Μυτιλήνης, όπου η εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων άφησε τα αποτυπώματά της. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης στο Κάτω Κάστρο και θα συνεχιστεί στους αρχαιολογικούς χώρους της Επάνω Σκάλας και του Προσφυγικού Συνοικισμού: Ελληνιστική Στοά, χώρος οδού Νικομηδείας, Γενί Τζαμί, Τσαρσί Χαμάμ, «Οικία Μενάνδρου» (οδός Κριναγόρα), «Ρωμαϊκή Έπαυλη» (Οδός Αγιορείτου Πανσεληνά και Αχιλλείου, δίπλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Στο χώρο της «Ρωμαϊκής Έπαυλης» θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, στην οποία θα συμμετάσχουν τμήμα της παραδοσιακής ορχήστρας με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Λουκία Βαλάση, τον κ. Αριστείδη Αποστολή και την κ. Πέμη Βερβέρη, και από τον  μαθητή της Α’ Λυκείου Ιωάννη Βασιλείου, πιάνο, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γεωργία Φωτοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Δρ Στρατή Αναγνώστου, Ιστορικού και Προέδρου της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών, με θέμα «Η έλευση και η εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στη Μυτιλήνη», στον αύλειο χώρο του Παλαιού Κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey