Εκδόθηκε το βιβλίο των πρακτικών που είχε διοργανωθεί από ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ σε συνεργασία με το ΤΕΕ Β. Αιγαίου, την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Λέσβου του ΥΠΠΟ και τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου & τελούσε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμμ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», Μυρσίνη Βαρτή Ματαράγκα Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», Μυρσίνη Βαρτή Ματαράγκα Φωτογραφία Αρχείου: Ιγνάτης Τσικνής

Η Αρχιτεκτονική του Πλωμαρίου ως μοχλός ανάπτυξης

26/11/2022 - 17:30

Εκδόθηκε το βιβλίο των Πρακτικών της Ημερίδας "Η Αρχιτεκτονική του Πλωμαρίου ως μοχλός Ανάπτυξης. Αποκατάσταση, Προστασία, Ανάδειξη", που πραγματοποιήθηκε πριν 5 χρόνια και λίγους μήνες μετά το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου του 2017, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου. Διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον» σε συνεργασία με το ΤΕΕ Β. Αιγαίου, την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Λέσβου του ΥΠΠΟ και τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου. Τελούσε δε, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμμ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος αυτής της ενημερωτικής-επιστημονικής Ημερίδας, που είχε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, ήταν η ευαισθητοποίηση όλων (ιδιοκτητών, μηχανικών, κρατικών παραγόντων κ.ά.) για την αξία της Πολιτιστικής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, τη σωστή αποκατάσταση, την προστασία και την ανάδειξη της ώστε ο ισχυρός σεισμός της 12ης Ιουνίου που έπληξε το Πλωμάρι να γίνει ευκαιρία για νέες μορφές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Εκτός από τις σημαντικές εισηγήσεις των εξαιρετικών προσκεκλημένων ομιλητών σ' αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται: η συζήτηση που ακολούθησε, τα συμπεράσματα που προέκυψαν και οι πολύ σημαντικές προτάσεις που κατατέθηκαν.

Θερμές είναι οι ευχαριστίες εκφράζει ο Σύλλογος ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ σε όλους όσοι συνετέλεσαν τόσο στη διοργάνωση της Ημερίδας όσο και στην έκδοση του βιβλίου των Πρακτικών. <<Θερμά, λοιπόν ευχαριστούμε τους εξαίρετους ομιλητές και ξεκινώντας από εκείνους, που ήρθαν "από μακριά", την Κυρία Ελισάβετ Βιντζηλαίου, Πολιτικός Μηχανικός, καθηγήτρια ΕΜΠ, την Κυρία Ελένη Μαΐστρου, Αρχιτέκτων μηχανικός, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ,, τον κ. Mogens Staerk, αρχιτέκτων ομότιμος της Αρχιτεκτονικής Σχολής Aarhus της Δανίας, τον κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αρχιτέκτων μηχανικός, Πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων Λέσβου (τώρα), τον Κύριο Στρατή Φραντζέσκο, Πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων Λέσβου (τότε).

Επίσης, ευχαριστούμε το φιλόλογο, τ. Λυκειάρχη κ. Νικο Δέτση για τη γλωσσική επιμέλεια του κειμένου, τον κ. Α. Μουζάλα και τον Τ. Βαλάκο του Μύθος Γκρουπ ΕΠΕ για το σχεδιασμό- σελιδοποίηση- παραγωγή του βιβλίου.

Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στους Χορηγούς της έκδοσης των Πρακτικών την ΕΛΠΕΝ ΑΕ Φαρμακευτική Βιομηχανία και τον κ. Γιάννη Κουτσουρίδη. Χωρίς τη χορηγία τους δεν θα μπορούσαμε να το εκδώσουμε. 

Επίσης, θερμά ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη καθηγητή Κώστα Μουτζούρη, και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστασία Αντωνέλλη για την ηθική και υλική ενίσχυση τους στην έκδοση των Πρακτικών, χωρίς να ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε και πάλι, για τον ίδιο λόγο αλλά στη διεξαγωγή της Ημερίδας, τη Γεν. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως και την κοινότητα Πλωμαρίου για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολυκένρου 

Θα θέλαμε να απολογηθούμε για την καθυστέρηση της έκδοσης του βιβλίου των Πρακτικών, πολύ σημαντικών για τον τόπο μας , που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους – ίσως ευκόλως εννοούμενους –ανυπέρβλητους για μας, παρά τις προσπάθειες μας.

Προγραμματίζουμε την παρουσίαση του βιβλίου των Πρακτικών καθώς και τη συζήτηση,που θα ακολουθήσει πάνω στα θέματα που αναφέρθηκαν στην Ημερίδα, για τα οποία έγκαιρα και σύντομα θα ενημερωθείτε>>.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey