Στόχος της να μεταφέρει τα σαντούρια στις Βρυξέλλες

Η Αναστασία Γκίκα στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

05/06/2021 - 18:19

Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, επισκέφτηκε το Αναγνωστήριο Αγιάσου, το «μεγάλο σχολείο», η κα Αναστασία Γκίκα, πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Εθνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Παιδείας, στις Βρυξέλλες. Η κα Γκίκα ξεναγήθηκε στους χώρους της Βιβλιοθήκης και του Λαογραφικού Μουσείου, ενώ το τμήμα των Σαντουριών έπαιξε και τραγούδησε παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια. Η κα Γκίκα δήλωσε εντυπωσιασμένη από την πολύχρονη ιστορία και τη δράση του Αναγνωστηρίου, συνομίλησε αρκετή ώρα με τα παιδιά από το τμήμα των Σαντουριών, τους έδωσε πολλά συγχαρητήρια για την αφοσίωση στη μουσική στο σαντούρι και στην παράδοση και τα προέτρεψε να βάζουν υψηλούς στόχους και να προσπαθούν για την επίτευξή τους.

Από τις προτεραιότητες, όταν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, θα είναι να ακουστούν τα μελωδικά σαντούρια ζωντανά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε στα παιδιά και στα μέλη του Δ.Σ του Αναγνωστηρίου.

Μαζί με την κα Γκίκα ήταν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Καίτη Στρατάκη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμος Θεοφανέλλης.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey