Αφιέρωμα στην Ειρήνη Μιχαλέλη

Η ζωγράφος Ειρήνη Μιχαλέλη Η ζωγράφος Ειρήνη Μιχαλέλη

Η αγάπη για το Πλωμάρι και την ζωγραφική

15/09/2022 - 09:00

«Η αγάπη στους συνανθρώπους μας» είναι το μήνυμα που θέλησε να περάσει η ζωγράφος Ειρήνη Μιχαλέλη μέσα από την τελευταία της έκθεση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» με τίτλο «Κατ’ εικόνα».

Δούλεψε στον Δήμο Μυτιλήνης για πολλά χρόνια σε διευθυντικές θέσεις και είναι επίτιμη διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης. Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης στον δημόσιο τομέα επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, το Πλωμάρι και ασχολείται με την μεγάλη της αγάπη, την ζωγραφική.

Η ζωγραφική, για την Ειρήνη Μιχαλέλη, ήταν κάτι που αγαπούσε από παιδί και θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι το δικό της έναυσμα για την καλλιέργεια της σχέσης της με την ζωγραφική ήταν ο πατέρας της, ο οποίος ζωγράφιζε.

Από την έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Μιχαλέλη

Παρακολούθησε μαθήματα για δέκα περίπου χρόνια σε δύο σχολές της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο ΦΟΜ και στη Στέγη Θεοφίλου με δασκάλους τον Ιάκωβο Μουτζουρέλλη και τον Δημήτρη Καραπιπέρη κά.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε επέστρεψε στην γενέτειρα της το Πλωμάρι όπου της προτάθηκε να κάνει μαθήματα ζωγραφικής το 2011 με πρωτοβουλία του ΠΟΛΙΟΝ και από τότε δεν σταμάτησε να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της σε μικρούς και μεγάλους και να οργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής των μαθητών της, αλλά και ατομικές εκθέσεις. Σήμερα κάνει μαθήματα στο Δημοτικό Εργαστήρι του Πλωμαρίου. Μέχρι τούδε έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις ενώ συμμετείχε και πολλές ομαδικές.

«Θέλω στο Πλωμάρι να αναδεικνύεται η τέχνη της ζωγραφικής την οποία αγαπάω ιδιαιτέρως και πιστεύω ότι κάθε παιδί την αγαπάει. Όλα λίγο πολύ ασχολούνται με την ζωγραφική , απλά δεν έχουν το έναυσμα για τις σπουδές» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο «Ε».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως έχει πάρει μέρος σε διάφορες εκθέσεις με διαφορετικό θέμα κάθε φορά. Στην τελευταία της έκθεση με τίτλο «Κατ’ εικόνα» πηγή έμπνευσης αποτελεί η γενέτειρά της και οι άνθρωποι του Πλωμαρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey