Η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής

Γιορτή Κάστανου με κορονομέτρα & διαδικτυακή περιήγηση στον καστανιώνα!

11/11/2021 - 11:22 Ενημερώθηκε 11/11/2021 - 11:59

Τροποποιείται το πρόγραμμα της 17ης Γιορτής Κάστανου εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας και της ανάγκης προστασίας της δημόσιας Υγείας. Η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ωστόσο τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ορισμένες τροποποιήσεις για να εξασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η προστασία της δημόσιας υγείας. Στις καινοτομίες που έφερε η πανδημία εντάσσεται η διαδικτυακή περιήγηση στον καστανιώνα μέσω της εφαρμογής qrcode.

Αναλυτικότερα η επιτροπή πρόκειται να μοιράσει σε χωριά της περιφέρειας σακουλάκια με κάστανα πάνω στα οποία θα υπάρχει ειδικό αυτοκόλλητο που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να σκανάρει και έτσι να περιηγηθεί ψηφιακά & με ασφάλεια στον καστανιώνα της Αγιάσου.

Τα μέτρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μέσα στο χωριό δεν θα ανάψουν φουφούδες και καζάνια για το ψήσιμο – βράσιμο κάστανων, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των εκδρομέων. Κάστανα θα προσφέρονται δωρεάν στον κόσμο μόνο σε τέσσερις υπαίθριες τοποθεσίες: α) Στον Αι Γιάννη, β) στο Φολίδι, γ) στα Μπιτζίλια, απ’ όπου διέρχονται οι πεζοπορικές διαδρομές στον καστανιώνα, καθώς επίσης και δ) στο γνωστό εξοχικό θέρετρο του Αι Δημήτρη. Στόχος είναι να αποσυμφορηθεί ο αστικός ιστός και ιδιαίτερα το ιστορικό-εμπορικό κέντρο του οικισμού και να διοχετευθεί ο κόσμος στο βουνό, που αυτή την εποχή προσφέρεται για περιπατητικές διαδρομές.

Για τους ίδιους λόγους δεν θα γίνουν οι αρχικά προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέσα στο χωριό (χορευτικές δράσεις, εκθέσεις, κλπ), εκτός από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου που θα παρουσιάσουν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα παραδοσιακών σκοπών στο Δημοτικό Πάρκο.

Ψηφιακή περιήγηση

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν την γιορτή, κινητά συνεργεία της Κοινότητας Αγιάσου θα διανείμουν δωρεάν κάστανα σε σακουλάκια (ατομικές συσκευασίες) σε χωριά της λεσβιακής υπαίθρου. Πάνω σε κάθε συσκευασία θα υπάρχει αυτοκόλλητο με εφαρμογή qrcode, την οποία όταν τη σκανάρετε με το κινητό σας θα σας κάνει διαδικτυακή περιήγηση στον καστανιώνα (Προσφορά του visit agiasos). Έτσι, αν επιλέξετε να μην επισκεφθείτε φέτος την Αγιάσο, μπορείτε να ξεναγηθείτε νοερά στις φυσικές της ομορφιές.

Παρακαλούνται οι επισκέπτες να τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα υγειονομικά μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός των κλειστών χώρων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey