Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

14/09/2022 - 11:30

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», με δύο δράσεις, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

«Συνομιλία με έναν άγνωστο τέως εχθρό»

Στο εργαστήρι για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Συνομιλία με έναν άγνωστο τέως εχθρό» (ώρες 09:30-11:00, 11:30-13:00) με την αρχαιολόγο Ειρήνη Πυρπάσου, ένα πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1930 και περιγράφεται στο ομώνυμο διήγημα του Ηλία Βενέζη, είναι η αφορμή για να κατανοήσουν οι μαθητές τη συμβολή του πνεύματος του αθλητισμού στην ειρήνη και στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας.

«Διατηρώντας το αρχιτεκτονικό μας παρελθόν»

Με σημείο συνάντησης το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και αφετηρία την έκδοση του ΠΙΟΠ «Οι πετράδες της Λέσβου. Κοινωνικά δίκτυα, τεχνικές και τοπική ιστορία (1850-1950)» του δρ Χρήστου Ν. Χατζηλία, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημόσια και ιδιωτικά λιθόκτιστα κτίσματα του χωριού, με την καθοδήγηση του συγγραφέα. Η δράση απευθύνεται σε γενικό κοινό (ώρα 17:30-19:30).

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν και στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey