Τόμος εβδομηκοστός πρώτος, σελ. 654, Εκδότης - Διευθυντής: Αντώνης Θαλασσέλης

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2022, Ετήσια Λογοτεχνική και Καλλιτεχνική Έκδοση

26/06/2022 - 13:00

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

Η «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ», Ετήσια Λογοτεχνική και Καλλιτεχνική Έκδοση με έδρα την Αθήνα πρωτοεκδόθηκε το 1943 από τις εκδόσεις «Μαυρίδη» με Διευθυντή τον Αριστείδη Μαυρίδη και έβγαλε 68 τόμους μέχρι το 2011 όταν και ανέστειλε την έκδοσή της. Το 1988 είχε βραβευτεί με έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών. Από το 2019 πέρασε στα χέρια του συμπατριώτη μας Αντώνη Θαλασσέλη, ο οποίος και συνεχίζει και ανανεώνει αυτή την ιστορική εκδοτική προσπάθεια.

Στον τόμο του 2022 που κυκλοφορεί πάνω από 250 συγγραφείς δημοσιεύουν το ποίημα, το πεζό , τη μελέτη , το εικαστικό τους έργο. Ανάμεσά τους και οι παρακάτω Λέσβιοι: Ειρήνη Βεκρή: Νήσος Κίναρος. 1922(διήγημα), Αντώνης Θαλασσέλης: Η λακέρδα (διήγημα), Δημήτρης Καραμβάλης: Ουώλτ Ουίτμαν: Ο ουμανιστής της ελευθερίας του ατόμου και Η ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, Γεώργιος Λιάκος: Θρασύβουλος Σταύρου (1886 - 1979), Κώστας Μίσσιος: Λιλίκα Βολίδη: Μια «άγνωστη» Μυτιληνιά ποιήτρια και πεζογράφος, με παρουσία στα λογοτεχνικά έντυπα της πρώτης δεκαετίας του περασμένου αιώνα (μελέτη), Δημήτρης Νικορέτζος: Νικηφόρος Βρεττάκος: ένας «άγιος» της ελληνικής ποίησης, Πετρίδου Στέλλα: μορφή:, Φρέσκο νερό του έρωτα (ποιήματα), Σουβλέλλης Θωμάς: Προσφυγιά, Άστρο, Κώνειο άσμα η ζωή, Ελπίδα, Μικραίνει το φως, Η καλωσύνη (ποιήματα), Τσαγκαρέλλης Αλέξανδρος: Ήρθαν τα βαπόρια (διήγημα), Παναγιώτης Σκορδάς: Ο Φ.Ο.Χ (Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου) και τα εκατόχρονα του Ψυχάρη (μελέτη).

Στις σελίδες του τόμου ο αναγνώστης ανάμεσα στα άλλα θα βρει αφιερώματα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, στον Μίκη Θεοδωράκη, στον Γεώργιο Ιακωβίδη, στο Ιμβριακό δημοτικό τραγούδι, στη Μαρία Πολυδούρη,κά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey