FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Στις 26 Ιανουαρίου στο «Πανελλήνιον»
Έρχεται στη Μυτιλήνη ο Παύλος Παυλίδης

O Παύλος Παυλίδης έρχεται να μας παρουσιάσει ένα live πέρα από τα καθιερωμένα. Ένα project δουλεμένο τον τελευταίο καιρό μαζί με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τις λούπες και τον Αλέκο Βουλγαράκη στην ηλεκτρική κιθάρα. Μια άλλη προσέγγιση στα τραγούδια του Παύλου από όλη τη μουσική του πορεία και με ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά κομμάτια του, που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του, καθώς η επιλογή τους ταιριάζει απόλυτα με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου project. Αξέχαστοι στίχοι και μελωδίες τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του, φτάνοντας έως και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 με τον τίτλο «Μια Πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο».

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε ότι ο πρώην τραγουδιστής των Ξύλινων Σπαθιών έγραψε πολύ πρόσφατα ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο με τίτλο «Ένα αλλιώτικο παιδάκι». Αυτό είναι ένα ενδεικτικό απόσπασμα από τους στίχους του κομματιού:

«Όσους κοιτάζουν παγωμένα και αδιάφορα ένα παιδί που απλά δεν ήταν το δικό τους,

τους περιμένει ένα φίδι στο σαλόνι, τους έχει στοιχειώσει ξαφνικά το σπιτικό τους.

Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους, αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους

ανασηκώσαν πάλι αδιάφορα τους ώμους τους και επιστρέψαν ένας-ένας στη δουλειά τους.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου, φυσάει μέσα μου ένα όμορφο αεράκι

χλωμή βασίλισσα σήκω και χόρεψε, τρομάζουνε γιατί είσαι αλλιώτικο παιδάκι.»

Υ.Γ. Η υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζητήματα του 2018. Η ιστορία του «ένοπλου ληστή», που στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν ούτε ένοπλος ούτε ληστής και ο οποίος βρήκε αβοήθητος το θάνατο στα χέρια αρχικά ενός κοσμηματοπώλη και των συνεργών του και στη συνέχεια των αστυνομικών που τον συνέλαβαν προκάλεσε σάλο, αναδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε αυτή τη χώρα τόσο το κράτος, όσο και η λεγόμενη κοινωνία των πολιτών. Από την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και τα δικαστήρια, μέχρι ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και τα αντανακλαστικά μιας μερίδας του κοινού, τίποτε δεν έμεινε αδιαφανές στην ανεπάρκειά του, στις προκαταλήψεις του και στον προβληματικό τρόπο λειτουργίας του. Από την άλλη όμως, η κινητοποίηση ενός άλλου σημαντικού μέρους της κοινωνίας, το οποίο με διάφορους τρόπους δεν άφησε την υπόθεση να θαφτεί στα ψιλά γράμματα μιας «δίκαιης αυτοδικίας απέναντι σε έναν λυσσασμένο πρεζάκια ληστή». Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, η ιστορία του συνεχίζει να εμπνέει και να προκαλεί προβληματισμό. Μετά από εκατοντάδες άρθρα, εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και άλλα, ο Παύλος Παυλίδης ένωσε τις δυνάμεις του με την σκηνοθέτρια Μαρίνα Δανέζη για ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Ζακ Κωστόπουλο το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε «σκανάροντας» με το κινητό/τάμπλετ σας το διπλανό QR Code.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 13:57
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top