Ο γνωστός ηθοποιός αναπολεί τον παππού του και τη Φίλια μέσα από μια παλιά φωτογραφία

Η φωτογραφία που ανήρτησε ο ηθοποιός με την ορχήστρα της Φίλιας Η φωτογραφία που ανήρτησε ο ηθοποιός με την ορχήστρα της Φίλιας

Ερμόλαος Ματθαίου, η Φίλια και μια παλιά φωτογραφία...

11/10/2021 - 19:25 Ενημερώθηκε 11/10/2021 - 20:15

Συγκίνηση προκάλεσε στον ηθοποιό Ερμόλαο Ματθαίου, με καταγωγή από τη Λέσβο, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Facebook και στην ομάδα "παλιές φωτογραφίες Λέσβου", όπου απεικονίζεται ο παππούς του Στέφανος Δεκαβάλας να παίζει βιολί μαζί με τους άλλους μουσικούς της ορχήστρας της Φίλιας.

Η φωτογραφία αυτή στάθηκε αφορμή για τον ηθοποιό να φέρει στο νου του τον παππού του, και να μιλήσει για εκείνον με λόγια αγάπης. Αναφέρεται στις δυσκολίες που πέρασε όταν το 1922 έφτανε στην Μυτιλήνη από απέναντι, στο πόλεμο του 1940 που πολέμησε, στις κακουχίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος οι οποίες όμως δεν εμπόδισαν ούτε εκείνον ούτε τους υπόλοιπους της γενιάς του να ικανοποιήσουν την δίψα τους για μάθηση, για τέχνη εκτιμώντας έτσι τη ζωή που τους δόθηκε.

Φωτογραφία Gossip-tv

Στην ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα αναφέρει ο ηθοποιός : "Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας, αυτη την φωτό που δημοσιεύτηκε στο φεισμπουκ στην ομάδα "παλιές φωτογραφίες Λέσβου". Εικονίζεται ο παππούς μου, Στέφανος Δεκαβάλας ο βιολιστής! εννοείται μπορεί να μην σας αφορά, και να σας κουράζω, αλλά νιώθω την ανάγκη να πω, πόσο σπουδαίος μοναδικός ζεστός καλλιεργημένος άνθρωπος ήταν! Πόσο περήφανος είμαι που ήταν ο παππούς μου!! Και που δυστυχώς το μεγαλείο του το ανακάλυψα, και το ανακαλύπτω μεγαλώνοντας και αφού έφυγε! Δέκα χρόνω παιδί, τότε στο μεγάλο κακό το 1922, έφτασε στη Μυτιλήνη. Ήρωας του Σαράντα, πολέμησε, πάλεψε! Μεγαλείο, αισθητική, ευγένεια, καλλιέργεια, χίλια πράγματα και εικονες μου έρχονται στο μυαλό! Μια πάστα ανθρώπου μοναδική! Μια πλέον αγιοποιημένη μορφή για μένα! Τι έκαναν και τι έζησαν αυτές οι γενιές! Μάλλον από εκεί να υπήρξε η σπίθα η ανάγκη η αγάπη και η κλίση μου για την τέχνη. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, που πάλευαν για την ζωή τους και την επιβίωση, αλλά μάθαιναν μουσική, διάβαζαν, μορφώνονται, χόρευαν, ζωγράφιζαν, ψάχνονταν, κεντούσαν, "καμάκωναν το θεριό με το καμάκι του ήλιου"!!Είμαι φορτισμένος, συγνώμη για την φλυαρία! Να είστε καλά! Μακάρι να υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες από την ορχήστρα του χωριού της Φίλιας, και να δημοσιευτούν, ευχαριστώ πολύ για το δώρο που μου κάνατε!! Είχαμε τεράστιες μορφές δίπλα μας και δεν το είχαμε πάρει χαμπαρι, να είστε όλοι καλά!!"

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey