FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Η Γιώτα Νέγκα μιλά στο «Ε» ενόψει της σημερινής και αυριανής της συναυλίας στον «Οινοφόρο»
Ερμηνεύει μεγάλες αντρικές φωνές

Το «Κτήμα Οινοφόρος» υποδέχεται την άνοιξη με ένα μοναδικό μουσικό διήμερο με τη Γιώτα Νέγκα και τίτλο «Φύλλο ανδρικό», όπου θα ερμηνεύσει τραγούδια ανδρών, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 17 Μαρτίου στις 10 το βράδυ.

Η Γιώτα Νέγκα, σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής της περιοδείας, επιστρέφει φέτος το χειμώνα και παρουσιάζει μια παράσταση όμοια με μουσική βιογραφία, βασισμένη σε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει άντρες καλλιτέχνες.

Από τον Στέλιο Καζαντζίδη έως και τον Χρήστο Θηβαίο, από τον Στράτο Διονυσίου μέχρι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, και από τον Σταύρο Ξαρχάκο έως τον Νίκο Παπάζογλου, η Γιώτα Νέγκα μοιράζει τα φύλλα της τράπουλας στους άντρες που χάραξαν μέσα της, δρόμους. Παίζει με το μεγάλο στοίχημα να τους «δώσει» πίσω ως δώρο τη δική της καθαρή γυναικεία ερμηνευτική υπογραφή, μέσα από ένα σύγχρονο unplugged λαϊκό ήχο, τριών μόλις οργάνων. Στη δύσκολη αναμέτρηση απαραίτητοι συμπαίκτες της, είναι τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία κάνουν τη σύνδεση των χρονικών βαθμίδων και δηλώνουν το μέγεθος της λαϊκής ερμηνευτικής της υπόστασης στο σήμερα.

Σε ένα καρέ που το έπαθλο είναι η κάθαρση και νικητής πάντα η ψυχή, η Γιώτα βγάζει από το μανίκι της τον κρυμμένο άσσο που θα συμπληρώσει όλες τις μετέωρες παρτίδες: την απόλυτη θηλυκή της ματιά σε έναν κόσμο χαρτογραφημένο από άντρες.

Συντελεστές: Νίκος Κατσίκης - μπουζούκι, Βασίλης Κετεντζόγλου - κιθάρα, Dasho Kurti - ακορντεόν, Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης, Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Οργάνωση παραγωγής: «Stray Music».

Πριν συμπληρώσετε χρόνο από την τελευταία επίσκεψή σας στο νησί, επανέρχεστε με νέο πρόγραμμα. Πώς νιώθετε για τη συναυλία που δώσατε πέρσι με το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης;

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία! Τα παιδιά ήταν υπέροχα, είχαν δουλέψει παρά πολύ με τους καθηγητές τους το πρόγραμμα και το χάρηκα πολύ! Θα μου μείνει αξέχαστη και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και την μουσική που μου χάρισαν!».

«Φύλλο ανδρικό», λοιπόν, με ανδρικές φωνές που ξεδιπλώνονται σαν τράπουλα. Μιλήστε μας για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε στον «Οινοφόρο».

«Στο πρόγραμμα αυτό θέλησα να συγκεντρώσω όλους τους αγαπημένους μου ερμηνευτές σε μια παράσταση. Να τραγουδήσω ανδρικά τραγούδια που ποθούσα πάντα μέσα από την γυναικεία μου ματιά. Από τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Στέλιο Καζαντζίδη μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, αλλά και κάποια επιλεγμένα τραγούδια από το προσωπικό μου ρεπερτόριο».

Από τους μεγάλους άντρες ερμηνευτές της λαϊκής σκηνής. ποιους ξεχωρίζετε και γιατί;

«Ξεχωρίζω όλους όσους αναφέρω στο “Φύλλο Ανδρικό” και άλλους τόσους που δεν χώρεσαν!».

Τι μουσική ακούτε και ποιους σύγχρονους τραγουδιστές ή τραγουδίστριες εκτιμάτε;

«Ακούω ανάλογα με την στιγμή και το συναίσθημα... Ξεχωρίζουν μόνοι τους με την δουλειά τους: Ζουγανέλη, Μποφίλιου, Χαρούλης, Ρίζου, Παπαγεωργίου, Σελεμίδου...».

Ξεχώρισαν κατά τη γνώμη σας, ισότιμα και οι γυναικείες φωνές;

«Φυσικά και ξεχώρισαν και τις τιμώ όλες, τις θεωρώ δασκάλες μου, τις έχω στην ψυχή μου».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

«Κλείνοντας μετά το Πάσχα την χειμερινή περιοδεία, τα επόμενα σχέδια έχουν μια καλοκαιρινή περιοδεία και μια δισκογραφική δουλειά!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top