FOLLOW US

Πολιτισμός

  • Σήμερα, με την υπογραφή του «Christangelos»
Επίδειξη Μόδας στον Φάρο Μυτιλήνης!

Πώς μπορεί να συνδυαστεί η μόδα με το προσφυγικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος και πώς αντιλαμβάνεται την ψυχική φθορά των κατοίκων ένας 23χρονος;

Ο Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης κατάγεται από το νησί μας και από πολύ μικρός του άρεσε να παρατηρεί τους ανθρώπους και στην πορεία να οπτικοποιεί με έναν δικό του τρόπο όσα εκείνοι βλέπουν και νιώθουν. Μ’ αυτόν τον τρόπο αισθάνεται ότι επικοινωνεί μαζί τους και μεταφέρει εμπειρίες χωρίς να χρειαστεί να μιλήσει, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε όλες τις μορφές τέχνης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και στα 23 του χρόνια έχει ήδη πραγματοποιήσει 5 επιδείξεις μόδας. Σήμερα, Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στον Φάρο - Λιμενοβραχίονα Μυτιλήνης θα παρουσιάσει την συλλογή του «Χωρίς Όνομα» με θέμα την ομορφιά της ψυχικής φθοράς. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι θέσεις περιορισμένες.

Μια παρόρμηση δίνει την ιδέα, αυτή γίνεται σχέδιο και το σχέδιο γίνεται δημιουργία. Ο σχεδιαστής μόδας είναι δημιουργός έτοιμος να ανατρέψει και να αποδομήσει, ώστε να δώσει το δικό του μήνυμα, να βάλει την δική του υπογραφή. Γνωρίσαμε τον Christangelos στο 4ο Tedx Lesvos την Κυριακή 3 Ιουνίου με ένα μοναδικό performance και σήμερα ανυπομονούμε να δούμε τις δημιουργίες του.

«Το Πάσχα που μας πέρασε, καθόμουν στον φάρο της Μυτιλήνης. Έβλεπα ζευγάρια να περπατάνε να χαμογελάνε και να γελάνε, να περνάνε μανάδες με τα παιδιά τους στα καρότσια και μοναχικοί τύποι να σκέφτονται κοιτώντας την θάλασσα. Ίσως είναι το μέρος που σου προσφέρει την μεγαλύτερη ελευθερία μέσα στην πόλη, γιατί είναι ένας φαρδύς διάδρομος πάνω στην θάλασσα και είναι σαν να περπατάς στο Αιγαίο. Αν αυτούς που ήταν εκεί τους βλέπαμε απλά σαν σκιές, τότε ούτε εθνικότητα θα ξεχωρίζαμε, ούτε χρώμα» λέει ο ίδιος. Κάπως έτσι κατέληξε και στον τίτλο της συλλογής του: «Χωρίς Όνομα» και αυτό γιατί μία συλλογή με θέμα την ομορφιά της ψυχικής φθοράς, δεν μπορεί να περιορίσει τον θεατή σε έναν τίτλο που πιθανώς να εκφράζει ένα συγκεκριμένο μέρος των ανθρώπων.

Επιζητώντας τη λύτρωση

«Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι η ψυχή είναι σαν τις γυναίκες, τότε αυτό που θέλω να επικοινωνήσω μέσα από την επίδειξη μόδας είναι πως κάτι τόσο όμορφο, σίγουρα θα έχει απειλές και οι απειλές θα φέρουν φθορά. Όχι όμως απαραίτητα καταστροφή! Όλο αυτό μπορεί να εκφράσει πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Έτσι επέλεξα να το τοποθετήσω γεωγραφικά στον τόπο καταγωγής μου και ιδεολογικά στην ιδέα που επικρατεί στον κόσμο τόσο εκτός αλλά και σε πολλούς εντός του νησιού. Ότι δηλαδή η Λέσβος, είναι απλά ένα τεράστιο hot spot μεταναστών, με τους κατοίκους να έχουν βγει τόσο εκτός ρυθμού, που επιζητούν την λύτρωση», προσθέτει.

Ώρα προέλευσης: 19:00, Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη μετά από τηλεφωνική κράτηση: 6948739313

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 18:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 3ο Εργατικό Φεστιβάλ Λεσβιακό Βίβλιο »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top