Ο Παύλος Μελάς ζωγραφισμένος σε γύψο

Ένα ξεχωριστό έργο του Θεόφιλου στον Δήμο Μυτιλήνης από τη Μαρία Κοτοπούλη

15/09/2021 - 14:01 Ενημερώθηκε 16/09/2021 - 15:35

Ένα ξεχωριστό έργο ζωγραφικής του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ στο οποίο απεικονίζεται ο Παύλος Μελάς δώρισε στο Δήμο Μυτιλήνης η Μαρία Κοτοπούλη, για να εκτίθεται στο Μουσείο Θεόφιλου. Το έργο αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο της δωρήτριας, από τα χρόνια των γονιών της στο Μεσαίο Χάλικα Μυτιλήνης και το παρέδωσε στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, ο φιλόλογος και υπεύθυνος για την ετήσια έκδοση «Λεσβιακό Ημερολόγιο, Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός», Παναγιώτης Σκορδάς που είναι και οικογενειακός φίλος της δωρήτριας.

Το έργο είναι ζωγραφική σε γύψο, σχήματος οβάλ, με διαστάσεις 30Χ40 και απεικονίζεται ο Παύλος Μελάς.

Η παράδοση και παραλαβή του ξεχωριστού και ιδιαίτερης σπανιότητας έργου του Θεόφιλου έγινε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Η Μαρία Κοτοπούλη

Η Μαρία Κοτοπούλη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Αδέλφια της είναι η τραγουδίστρια και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου και ο αγιογράφος-ζωγράφος Νίκος Κοτοπούλης. Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Πέλου Κατσέλη και στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Σορβόνης. Παρακολούθησε τα μαθήματα του Θεάτρου των Εθνών και την τάξη Υποκριτικής στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού.

Έχει εκδώσει έξι λογοτεχνικά βιβλία (μυθιστορήματα και διηγήματα). Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά «Η Λέξη», «Ελίτροχος», «Νέα Πορεία», «Φιλολογική Πρωτοχρονιά», «Έρευνα», «Εντευκτήριο» και συνεργάζεται με τα περιοδικά «diastixo» και «Περί ου».

Επίσης, συνεργάστηκε με το Γ' Πρόγραμμα στην έκδοση «Ρήγας-Σολωμός. Εις Μνήμην» (1998), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Γράφει τακτικά στο «Λεσβιακό Ημερολόγιο, Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά και δημοσιεύει βιβλιοκριτικές της στις εφημερίδες της Μυτιλήνης «Εμπρός» και «Δημοκράτης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey