Από το «Πόλιον»

«Διαδρομές στην Ιστορία του Πλωμαρίου, με έμφαση στο 1821»

08/06/2021 - 20:14

Στο πλαίσιο του κύκλου θεματικών διαδικτυακών εκδηλώσεων, που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος "Το Πόλιον" με την αφορμή της (υπέρ) εικοσαετούς δραστήριας παρουσίας του καθώς και τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, αύριο την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 19.30 πραγματοποιείται η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωσή με τίτλο «Διαδρομές στην Ιστορία του Πλωμαρίου, με έμφαση στο 1821».

Την εκδήλωση θα τιμήσει η καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου, Ιστορικός με χαιρετισμό της και ο καθηγητής τ. Πρύτανης ΕΜΠ, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. 

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο δρ. Στρατής Αναγνώστου, Ιστορικός - Φιλόλογος, Πρόεδρος της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών με την εισήγηση «Ιστορικές αναφορές για το Πλωμάρι», ο δρ. Κώστας Καμπουρίδης, Ιστορικός – Φιλόλογος με την εισήγηση «Το Πλωμάρι τον 16ον αιώνα μέσα από Οθωμανικές αρχειακές πηγές» π. Δ/ντής των ΓΑΚ Κοζάνης και η τ. Λυκειάρχης Αμφιτρίτη Καζάζη, Ιστορικός με την εισήγηση «Η χαμένη αστική τάξη του Πλωμαρίου».

Μετά τις εισηγήσεις, θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση. Όσοι θα ήθελαν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση μπορούν να εγγραφούν στο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZclcu6qqjgtHN1VoXxvH_iGPh2FUFWSvv4xκαι ο σύνδεσμος του Youtube είναι:https://youtu.be/lgQaUuEHHCk.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey