Διαδικτυακή θεματική εκδήλωση

Διαδρομές στην Ιστορία του Πλωμαρίου, με έμφαση στο 1821

01/06/2021 - 19:00 Ενημερώθηκε 02/06/2021 - 09:46

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», που, ως γνωστόν, δραστηριοποιείται στον πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό χώρο του Πλωμαρίου και γενικότερα της Λέσβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, είχε προγραμματίσει, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, τη διοργάνωση Διημερίδας με θέμα «Πλωμάρι - Αρμενίζοντας στο Χρόνο ΙΙ», την άνοιξη του 2020. Όμως, οι γνωστές σοβαρές και απρόβλεπτες συνθήκες, ανάγκασαν την αναστολή της πραγματοποίησης της. «Φέτος, προσαρμοζόμενοι στις σημερινές συνθήκες και σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του 1821, αποφασίσαμε την αναδιοργάνωση της Διημερίδας και τη μετατροπή της σε κύκλο θεματικών διαδικτυακών εκδηλώσεων, ακολουθώντας τους θεματικούς άξονες και τους στόχους της Διημερίδας» αναφέρεται στο δελτίο.

Στόχος των θεματικών διαδικτυακών εκδηλώσεων του «Πόλιον» είναι, μέσα από τις εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών - επιστημόνων, να φωτιστεί και να αναδειχθεί η πορεία του Πλωμαρίου, αλλά και του νησιού ολόκληρου, με την παρουσίαση του τόπου και των ανθρώπων του και παράλληλα να τεθούν προβληματισμοί και προτάσεις για την πορεία στο μέλλον, στο πλαίσιο των μεταβολών του ευρύτερου χώρου, όχι μόνο της Λέσβου αλλά και του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου.

Η πρώτη προγραμματιζόμενη διαδικτυακή εκδήλωση αφορά στην Ιστορία του τόπου και έχει τίτλο «Διαδρομές στην Ιστορία του Πλωμαρίου, με έμφαση στο 1821». Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου  και ώρα 7:30, το απόγευμα. Την εκδήλωση θα τιμήσει η Καθηγήτρια - Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου με χαιρετισμό της, ο Καθηγητής, τ. Πρύτανης ΕΜΠ και Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Οι ομιλητές

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι: ο Στρατής Αναγνώστου, Ιστορικός - Φιλόλογος, Πρόεδρος της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών με την εισήγηση «Ιστορικές αναφορές για το Πλωμάρι», ο Δρ Κώστας Καμπουρίδης, Ιστορικός – Φιλόλογος με την εισήγηση «Το Πλωμάρι τον 16ον  αιώνα μέσα από Οθωμανικές αρχειακές πηγές» και η τ. Λυκειάρχης Αμφιτρίτη Καζάζη, Ιστορικός με την εισήγηση «Η χαμένη αστική τάξη του Πλωμαρίου».

Μετά τις εισηγήσεις, θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση. :Όσοι θα ήθελαν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση μπορούν να εγγραφούν στο σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZclcu6qqjgtHN1VoXxvH_iGPh2FUFWSvv4x

Οι επόμενες εκδηλώσεις

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις που θ’ ακολουθήσουν θα περιλαμβάνουν τους επικαιροποιημένους θεματικούς άξονες: Φυσικό και δομημένο περιβάλλον με τις καταστροφές που υπέστη η ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου (σεισμοί, κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων), Παράγοντες και Τομείς Οικονομικής Ανάπτυξης (παραγωγή, εμπόριο, τουρισμός), και οι οποίοι θα αναφέρονται στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον του Πλωμαρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey