
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Εγκαινιάζουν το φετινό φεστιβάλ της Γιορτής της Σαρδέλας
Η φετινή Γιορτή της Σαρδέλας στη Λέσβο ξεκινά με δύο ξεχωριστές δράσεις. Ειδικότερα την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025, στις 20:00 , οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, με καλεσμένη την Αννίτα Ζάχου ενώ αμέσως μετά σειρά θα πάρει ένας ξεχωριστός διαγωνισμός γευσιγνωσίας, «Το Πιάτο της Νοικοκυράς».
Η γεωπόνος και olive oil tasting expert, Αννίτα Ζάχου, με εμπειρία σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας και βαθιά γνώση της Μεσογειακής Διατροφής, θα παρουσιάσει στο κοινό τις ιδιαιτερότητες του τοπικού ελαιόλαδου.
Η παρουσίαση στοχεύει αφενός στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου της Λέσβου, αλλά αφετέρου στην εκπαίδευση του κοινού για την επιλογή, τη συντήρηση και την ορθή χρήση του στην καθημερινότητα.
Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης της κα Ζάχου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία λεσβιακών ελαιόλαδων.
«Το Πιάτο της Νοικοκυράς» – Ο κόλπος της Καλλονής στο τραπέζι μας
Ακολουθεί «Το Πιάτο της Νοικοκυράς» που περιλαμβάνει διαγωνισμό μαγειρέματος με τους συμμετέχοντες να φέρνουν τα πιάτα τους εμπνευσμένα από τον κόλπο Καλλονής και βασικό συστατικό ψάρι, μαλάκιο ή όστρακο.
Τα πιάτα θα δοκιμαστούν από κριτική επιτροπή και τα 3 καλύτερα θα βραβευτούν με μια συλλεκτική ποδιά ενώ θα έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο των επόμενων εκδηλώσεων να μαγειρέψουν μαζί με τον καλεσμένο Σεφ της διοργάνωσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ήχους από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλλονής και την φωνή της Μαρίας Σειτανίδου. Τη βραδιά θα πλαισιώσει το χορευτικό του ΑΧΟΚ BodyLab
Θα υπάρχουν περίπτερα με τοπικά προϊόντα και κεράσματα στους συμμετέχοντες ενώ όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου «την πρώτη του εμφάνιση θα κάνει το επίσημο κατάστημα του φεστιβάλ της γιορτής σαρδέλας Καλλονής!».