Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN

08/06/2021 - 11:50

Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Λέσβο, που έχει κηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, οργανώνεται την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για τον αγώνα AGIASOS MOUNTAIN TRAIL RUN AGIASOS που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αγιάσου, στους πρόποδες του μαγευτικού Ολύμπου. Η εκκίνηση θα γίνει από το γήπεδο Αγιάσου και ώρα 9.00 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν τρέχοντας στην κορυφή του Ολύμπου που αποτελεί ένα γεωλογικό παράθυρο της γεωλογικής εξέλιξης της Λέσβου και να κατακτήσουν τη στέγη της Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουν επίσης την ευκαιρία να διασχίσουν τα εκπληκτικά τοπία και μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής της Αγιάσου, τους εντυπωσιακούς γεωτόπους που περιλαμβάνονται στα γεωλογικά μνημεία της ΛΕΣΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO.

Οι διοργανωτές

Ο αγώνας συνδιοργανώνονται από το Γυμναστικό Σύλλογο Αγιάσου «ΟΛΥΜΠΟΣ», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Lesvos Runners, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), το Αναγνωστήριο Αγιάσου και πολλούς εθελοντές. Χορηγός επικοινωνίας «VISIT AGIASOS».

Η τεχνική υποστήριξη των αγώνων γίνεται από την «LESVOS RIDE».

Στη διάρκεια των αγώνων θα ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου περιορισμού της πανδημίας.

Η δράση υποστηρίζεται από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies — RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey