Και με έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη «Τα φτερά του Έρωτα»

Πρωτομηνιά με «Ρωμαίο και Ιουλιέτα»

01/02/2017 - 13:58

Σήμερα Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου είναι και η πρώτη ημέρα του νέου πολιτιστικού φεστιβάλ της Λέσβου, το ξεκίνημα μιας σειράς από περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, που «απλώνονται» σε ένα 14ήμερο, σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης και καταπιάνονται με σχεδόν κάθε μορφή τέχνης.

Σήμερα Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου είναι και η πρώτη ημέρα του νέου πολιτιστικού φεστιβάλ της Λέσβου, το ξεκίνημα μιας σειράς από περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, που «απλώνονται» σε ένα 14ήμερο, σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης και καταπιάνονται με σχεδόν κάθε μορφή τέχνης.

Η αρχή γίνεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης, στις 7 το απόγευμα, στα εγκαίνια της έκθεσης «Τα Φτερά του Έρωτα», όπου Λέσβιοι εικαστικοί εκθέτουν έργα τα οποία δημιούργησαν ειδικά για το φεστιβάλ «The Island of Love». Μεταξύ άλλων, στην έκθεση συμμετέχουν οι Αργυρώ Μαυροπούλου-Καραγκίκα, Μάκης Αξιώτης, Ευδοξία Μουταφτσή, Βατώ Φραντζόγλου, Μαρία Γιαννίκου, Μαρία Καλλιπολίτη, Καίτη Μεσηνέζη, Λουκάς Λουκίδης, Μαρσέλα Κρουζ, Σύλβια Λαϊνά, Δημήτρης Καραπιπέρης, Κώστας Μανιατόπουλος, Στρατής Αθηναίος, Δέσποινα Στεφανόγλου, Γεώργιος Μαρινέλλης, Φανή Αχειμάστου, Μιχαήλ Σιφναίος, Ανίκ Ντούνια, Καίτη Καρακόντη, Έλενα Βουδουρέλλη, Κωνσταντίνος Καριωτέλλης, Ειρήνη Κουτσομύτη, Amelia Dolgana, Δήμητρα Μουτζούρη, Θεοφάνης Τάκος, Μαγδαληνή Βασίλα, Γιώργος Κατσαρός, Μιχάλης Κολοκοτρώνης αλλά και ο 17χρονος ζωγράφος από το Ιράν, που φιλοξενείται στον ξενώνα «Praksis».

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και το κοινό θα μπορεί να την επισκεφθεί τις καθημερινές από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

 

Στο Δημοτικό Θέατρο

Λίγη ώρα μετά τα εγκαίνια, στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εξαιρετική παράσταση, που τη συνοδεύουν διθυραμβικές κριτικές. Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» αποτελεί μια διασκευή του πασίγνωστου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την ομάδα θεάτρου «ΙΔΕΑ» και, μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και φεστιβάλ του εξωτερικού, έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «The Island of Love»!

Η παράσταση έχει τιμηθεί με δύο βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) και κέρδισε το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Festival de Teatro Clásico de Almagro της Ισπανίας. Συμμετείχε, επίσης, στο 1οΔιεθνές Φεστιβάλ Σαίξπηρ στη Σερβία, στο Φεστιβάλ Folia '16 στην Πορτογαλία, στο «Festival de Teatro Clasico MX» στο Μεξικό καθώς και στο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους του έργου, με χιούμορ και συγκίνηση, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.

Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια, οι δυο performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα και συμμετέχει ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και «παρεμβαίνοντας» σε κρίσιμες στιγμές του έργου…

Εισιτήρια για την παράσταση στα σημεία προπώλησης («Μουσικό Καφενείο» στην οδό Βερναρδάκη και Κομνηνάκη 1, όπως επίσης και το «Fisheye» στην Επάνω Σκάλα, τα βιβλιοπωλεία «Χαρτί & Μολύβι» στην οδό Ηλία Βενέζη 11 και «Book & Art» στην οδό Κομνηνάκη 5 στη Μυτιλήνη και το βιβλιοπωλείο «Madamadi» στην πλατεία του Μανταμάδου) στις τιμές των 10 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (μειωμένο) ή στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης πριν από την παράσταση στις τιμές των 13 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (μειωμένο). Επιπλέον, μέχρι και σήμερα το κοινό μπορεί να προμηθευτεί την ειδική κάρτα φεστιβάλ, με επιπλέον έκπτωση, με την οποία μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις εκδηλώσεις που απαιτούν εισιτήριο.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «ΙΔΕΑ», αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου. Περισσότερες πληροφορίες: ιστοσελίδα: http://www.islandoflove.eu

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey