«Lesbos in Paintings» στο Facebook

Η ομάδα που προωθεί τη Λέσβια ζωγραφική

12/01/2017 - 13:55

Στο Facebook που στη Λέσβο μέχρι στιγμής προτιμάται κατά κόρον σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί κανείς να βρει από σκουπίδια έως διαμάντια. Σε αυτή την ηλεκτρονική «γειτονιά» λοιπόν, ανέρχεται και διαδίδεται από κοινοποίηση σε κοινοποίηση, η ομάδα «LesbosinPaintings», που δημιούργησε ο δικός μας γελοιογράφος και ζωγράφος Αντώνης Κυριαζής. Η υπόδειξή του μόλις μπει κανείς μέσα, είναι σαφής: «Σ’ αυτή την ομάδα μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες με έργα καλλιτεχνών, που είτε είναι Λέσβιοι, είτε αγάπησαν τη Λέσβο και το έργο τους επηρεάστηκε απ' αυτήν!».

 

Στο Facebook που στη Λέσβο μέχρι στιγμής προτιμάται κατά κόρον σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί κανείς να βρει από σκουπίδια έως διαμάντια. Σε αυτή την ηλεκτρονική «γειτονιά» λοιπόν, ανέρχεται και διαδίδεται από κοινοποίηση σε κοινοποίηση, η ομάδα «LesbosinPaintings», που δημιούργησε ο δικός μας γελοιογράφος και ζωγράφος Αντώνης Κυριαζής. Η υπόδειξή του μόλις μπει κανείς μέσα, είναι σαφής: «Σ’ αυτή την ομάδα μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες με έργα καλλιτεχνών, που είτε είναι Λέσβιοι, είτε αγάπησαν τη Λέσβο και το έργο τους επηρεάστηκε απ' αυτήν!».

Με οδηγό, λοιπόν, το «αιολικό φως», οι χρήστες στο Facebook, διαδίδουν τα πάντα γύρω από τη Λέσβια ζωγραφική, ενώ παράλληλα αναρτούν και σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των καλλιτεχνών. Έτσι, λοιπόν, ενημερώνεται κανείς για τον Θεόφιλο, τον Μίλτη Παρασκευαΐδη, τον Άγγελο Ραζή, τον Στρατή Ζαντάλη και άλλους σύγχρονους, αλλά και παλιούς.

Με αυτό τον τρόπο πολλοί έμαθαν για τον Λέσβιο ζωγράφο, Γιώργο Λολοσίδη που πέθανε στις 20 Ιουνίου του 2015, έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στην παράσταση του Αιγαίου φωτός, «ο άνθρωπος που αιχμαλώτισε τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας, με ορμητήριο την πατρίδα του τη Λέσβο, ο άνθρωπος που έπαιζε με τη ζωή και ζούσε στα χρώματα της φύσης». Γέννημα θρέμμα Μυτιληνιός, οι καλλιτεχνικές σπουδές και οι αναζητήσεις του όμως, συνεχίστηκαν στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ολλανδίας και στο Κολέγιο Καλών Τεχνών του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Ο Γιώργος Λολοσίδης μετά την εντεκάχρονη δημιουργική του αναζήτηση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επέστρεψε στη γενέτειρα Λέσβο, όπου έζησε και δημιούργησε, αλλά τελικά επέλεξε να ζει και να δημιουργεί στην Αίγινα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey