Εναρκτήρια συναυλία στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Στιγμιότυπα από το 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου Στιγμιότυπα από το 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου Φωτογραφία αρχείου

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

12/08/2022 - 19:00

Με την εναρκτήρια συναυλία “Χαμένες Πατρίδες” ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Αυγούστου το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που φέτος αφιερώνει τη θεματική του στην «Οδύσσεια». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση του κοινού στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Στη συναυλία, ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας Πετρίτ Τσέκου, ο σπουδαίος βιολιστής Iόνιαν Ηλίας Καντέσα, η πολυβραβευμένη τσελίστρια Βάστι Χάντερ και η χαρισματική κολορατούρα σοπράνο Δανάη Κοντόρα παρουσίασαν στο κοινό έργα που προέρχονται από διαφορετικούς τόπους και εποχές, και με διαφορετικό το καθένα ύφος, ζωντανεύοντας μια θαυμάσια ποικιλία μουσικών διαθέσεων. Πριν από τη συναυλία πραγματοποιήθηκε για τους επισκέπτες του φεστιβάλ, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

Οι εναρκτήριες δράσεις συνεχίζονται με τη συναυλία «Διαδρομές της μνήμης» την Παρασκευή 12 Αυγούστου ώρα 20.15 στο Οβριόκαστρο Άντισσας. Θα παρουσιαστούν αριστουργήματα της φιλολογίας του φλάουτου και του βιολιού, από τον βιολιστή Οδυσσέα Τσακαλίδη (13 ετών) και την φλαουτίστρια Γρηγορία Παπαδοπούλου (23 χρονών) που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς», με τη συνοδεία πιάνου από τις καλλιτεχνικές διευθύντριες του φεστιβάλ, Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey