«Άνθρωποι της Μεσογείου»

Έκθεση του Μ. Χατζέλλη στο Παρίσι

25/10/2016 - 16:36

Σε συλλογική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Άνθρωποι της Μεσογείου» στο Παρίσι συμμετέχει ο Μιχάλης Χατζέλλης και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Σε συλλογική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Άνθρωποι της Μεσογείου» στο Παρίσι συμμετέχει ο Μιχάλης Χατζέλλης και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ο Μιχάλης Χατζέλλης γεννήθηκε στις Βροντάδες Χίου στις αρχές του φθινοπώρου του 1967. Κατάγεται δε από τη Λέσβο, το νησί που μεταξύ άλλων για κείνον το χαρακτηρίζει το ιδιαίτερο φως, οι εναλλαγές αρμονικών χρωμάτων και τοπίων. Εκεί ρούφηξε και ρουφάει με κάθε ευκαιρία την αρμύρα της θάλασσας και των βουνών τη δροσιά!

Μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στο Βελιγράδι στη Γυμναστική Ακαδημία, ενώ έζησε για εφτά χρόνια στη Ζάμπια Αφρικής. Συμμετείχε στην Ολυμπιάδα του 2004, ενώ εργάστηκε σε διαφορετικά νευραλγικά πόστα.

Ζωγραφίζει αλλά και κατασκευάζει τα πάντα με τα χέρια του. Χρησιμοποιεί με ευλάβεια αντικείμενα, υλικά και ό,τι βρίσκεται στη φύση, στη θάλασσα, ξύλα, βότσαλα, κοχύλια, γυαλιά, οτιδήποτε! Κι από το χάος παίρνουν «σάρκα και οστά»! Ονειρικά τοπία, ακρογιαλιές, θάλασσες και εκείνο το λευκό της πατρίδας του μες το φως!

Απλότητα επιλογής θεματογραφίας κυριαρχεί στα ιδιαίτερα λαϊκής τέχνης, θα μπορούσε να πει κανείς, έργα του, καθώς και σταθερότητα φυσικών υλικών στις παραστάσεις που δημιουργεί. Τρυφερότητα παρατηρούμε στην επιλογή χρωμάτων και μεγεθών των έργων του. Η δουλειά του είναι αντιπροσωπευτική της Ελλάδας, του Αιγαίου, της Μεσογείου, που του έμαθε να δημιουργεί η πλάση γύρω του, όπως λέει ο ίδιος!

Έχει κάνει τέσσερις ατομικές εκθέσεις, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Ακρασίου Λέσβου, και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατες συμμετοχές στην ομαδική έκθεση τεχνών στη Λευκάδα τον Αύγουστο, στην Αθήνα στο «Athens Heart» με θέμα «Από το χρώμα στο ξύλο στο μέταλλο», στο Παρίσι με θέμα «Άνθρωποι της Μεσογείου», υπό την αιγίδα της UNESCO, τον Οκτώβριο του 2016.

Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε σπίτια, καταστήματα, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η ατομική του έκθεση στην Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey