«Κρυφτό»

14/06/2016 - 15:04

Μια έκθεση με μια «ξένη» ματιά που αφορά όμως πολύ δικά μας πράγματα εγκαινιάζεται την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης.

Μια έκθεση με μια «ξένη» ματιά που αφορά όμως πολύ δικά μας πράγματα εγκαινιάζεται την Πέμπτη στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης.
Η Νόρα Άμποβα εκθέτει το δικό της… «κρυφτό», αυτό το όνομα επιλέγει για τα έργα της στην έκθεση που αποτελεί μέρος πολλών δράσεων που θα λάβουν χώρα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων στις 20 Ιουνίου. Το «κρυφτό» είναι εμπνευσμένο από τα προσφυγικά γεγονότα του 2015 και του 2016 και της επιρροής τους στη Λέσβο, όπου η καλλιτέχνις ζει και δημιουργεί τα έργα της.

Ειδικότερα, το «κρυφτό» κοιτάζει πιο σχολαστικά τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου. Η έκθεση παρουσιάζεται μέσα από την κοινωνική ματιά της δημιουργού αλλά και της καλλιτεχνικής της μεθοδολογίας. Τα έργα της, λίγο προκλητικά, είναι εμποτισμένα με ειρωνεία, αυτοκριτική και χιούμορ, εμπνευσμένα από το προσωπικό και κοινωνικό περιβάλλον της. Ουσιαστικά στο «Κρυφτό» η Νόρα Άμποβα σχολιάζει στην κοινωνία την αντικατάσταση του ανθρώπινου με το ζωώδες, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του στρουθουκαμηλισμού.

Η Νόρα Άμποβα, αν και μόλις 28 χρόνων, βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους και στρατευμένους νέους καλλιτέχνες της Βουλγαρίας, όπου γεννήθηκε. Πρόσφατα ήταν υποψήφια για το διακεκριμένο εθνικό «Stoyan Kambarev», διάκριση που προστίθεται στα επιτεύγματά της στη γενέτειρά της αλλά και το εξωτερικό. Ενώ εστιάζει σε ανεξάρτητες εκθέσεις, η Νόρα έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις όπως στην «Έκθεση Νέας Γενιάς» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έγινε στο Βέλγιο το 2015. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα έργα της στη σελίδα www.noraampova.com.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey