Από την Πλωμαρίτισσα Κατερίνα Λαγουτάρη

«Νόστος»

02/06/2016 - 15:35

«Σήμερα ήταν ένα απόγευμα γεμάτο συγκίνηση, ποίηση και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τα γράμματα», σημείωσε η ιδιοκτήτρια του «Book and Art» για τη βιβλιοπαρουσίαση που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο χώρο της, παρούσης και της συγγραφέα Κατερίνας Λαγουτάρη με την ποιητική της συλλογή «Νόστος», μία ποιητική συλλογή που «μπορεί να σας ταξιδέψει μέσα σε συναισθήματα... Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις της ποίησης, αυτό το βιβλίο θα σας κερδίσει!»

«Σήμερα ήταν ένα απόγευμα γεμάτο συγκίνηση, ποίηση και ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τα γράμματα», σημείωσε η ιδιοκτήτρια του «Book and Art» για τη βιβλιοπαρουσίαση που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο χώρο της, παρούσης και της συγγραφέα Κατερίνας Λαγουτάρη με την ποιητική της συλλογή «Νόστος», μία ποιητική συλλογή που «μπορεί να σας ταξιδέψει μέσα σε συναισθήματα...

Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις της ποίησης, αυτό το βιβλίο θα σας κερδίσει!»

Η Κατερίνα Λαγουτάρη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Πλωμάρι και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. «Τη στιγμή που η σκέψη αποφασίζει να μιλήσει εξωτερικεύοντας όσα καλά κρύβει μέσα της, καταφεύγει στη βοήθεια της λέξης.

Της εμπιστεύεται τον εαυτό της, επιτρέποντας στους ανθρώπους να την πλησιάσουν. Έτσι, η λέξη αποκτά κουράγιο, δύναμη και από ένας απλός συνδυασμός φθόγγων γίνεται ο κόσμος μας, ακοή και όραση μαζί.

Βρίσκει την ευκαιρία να ψυχογραφήσει το συναίσθημα την ώρα που χαίρεται, υποφέρει, διαπράττει σφάλματα, ζητά συγχώρεση, ζει. Σε μια εξομολόγηση, ο ποιητικός τόνος της οποίας, κάποιες φορές, θύμα της κυκλοθυμίας και της ακαριαία εναλλασσόμενης φύσης του συναισθήματος, διαφεύγει και μονολογεί πεζολογώντας.

Η λέξη, όμως, ανυποχώρητη επιμένει στην ομολογία του φόβου, της ενοχής, του μυστικού που αποσιωπά από εσωστρέφεια η ντροπή· εκφράζεται· επικοινωνεί· επιστρέφει». Τα παραπάνω είναι γραμμένα στο οπισθόφυλλο της νέας ποιητικής συλλογής «Νόστος», που έγραψε η Κατερίνα Λαγουτάρη και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «i-Write».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey