Για τους Μυτιληναίους της Πετρούπολης

Οκτώβριος και νέο ξεκίνημα

25/09/2014 - 15:21

Σε πείσμα των καιρών, που αποθαρρύνουν τις συλλογικές προσπάθειες και σπρώχνουν στην ιδιώτευση, ο Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος» δηλώνει ότι θα συνεχίσει «να ενώνει προσπάθειες ιδέες και πρόσωπα.

Σε πείσμα των καιρών, που αποθαρρύνουν τις συλλογικές προσπάθειες και σπρώχνουν στην ιδιώτευση, ο Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος» δηλώνει ότι θα συνεχίσει «να ενώνει προσπάθειες ιδέες και πρόσωπα, για να σαλπάρουμε σε όμορφα ταξίδια στις θάλασσες των λαϊκών μας παραδόσεων και του πολιτισμού μας». Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει εν όψει της εκκίνησης της νέας σαιζόν.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου συνεχίζει τα μαθήματα και τις παραστάσεις με τη βοήθεια του χοροδιδάσκαλου Κώστα Πιπίνη. Κατά τη φετινή χρονιά, θα δοθεί έμφαση σε χορούς της Μικράς Ασίας και η έναρξη του τμήματος είναι το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6982-555189 και 6937-095805.

Επίσης, οι δύο καταξιωμένοι διδάσκαλοι Λευτέρης Φραγκιουδάκης και Σταυρούλα Σπανού θα παραδίδουν μαθήματα παραδοσιακών οργάνων (ούτι, λαούτο, σαντούρι και βιολί) στην αίθουσα του Συλλόγου, ενώ η παρέα τραγουδιού «Νοστωδία» θα συνεχίσει να αναζητά και να προβάλει τα ομορφότερα τραγούδια της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Μάλιστα η «Νοστωδία» θα παρουσιάσει φέτος τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές που έχουν μελοποιηθεί. Το μουσικό τμήμα ξεκινά την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, στις 7:30 το απόγευμα.

Τέλος, ο Σύλλογος, στην προσπάθειά του να προβάλει σημαντικές φυσιογνωμίες του νησιού από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, προγραμματίζει επετειακές εκδηλώσεις.

Φυσικά δε θα λείψουν οι εκδρομές, οι χοροί, οι πολιτιστικές εξορμήσεις, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey