Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014

Ελεύθερη ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο

23/09/2014 - 15:31

Ελεύθερης ξενάγησης στο Βυζαντινό Μουσείο θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014.

Ελεύθερης ξενάγησης στο Βυζαντινό Μουσείο θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014.

Γενικό θέμα του εορτασμού είναι «Τα πρόσωπα του χρόνου» και το συνδιοργανώνουν η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, με τίτλο «Μεταβυζαντινές εικόνες του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου Μυτιλήνης: Η διάσταση του χρόνου».

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί στο Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης θεματική περιήγηση σε μαθητές γυμνασίου από αρχαιολόγο της Εφορείας. Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου η περιήγηση στο Μουσείο για το ευρύ κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ τα επιλεγμένα εκθέματα θα φέρουν ειδική σήμανση και θα συνοδεύονται από ενημερωτικά κείμενα.

Το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης λειτουργεί καθημερινές και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Κατ’ εξαίρεση, στο πλαίσιο του εν λόγω εορτασμού, θα είναι ανοιχτό και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Επισημαίνεται ότι το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του κράτους είναι ελεύθερη.

Σκοπός της δράσης είναι η προσέγγιση της διάστασης του χρόνου στην εικονογραφία των φορητών εικόνων, μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου. Ο χρόνος ενυπάρχει στις εικόνες είτε στο πλαίσιο της αφήγησης της ζωής των προσώπων που απεικονίζονται είτε με την παρουσία στοιχείων που αποκαλύπτουν ιστορικά δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τη 14η ΕΒΑ και την Ισμήνη Κουνέλη - Παρασχάκη (τηλ. 22510 40135, -6) ή το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης και τον πατέρα Αντώνιο Κοντοπό (τηλ. 22510 28916).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey