Σήμερα η παράσταση στο Θέατρο της Ηφαιστίας

Ζωή στο αρχαίο θέατρο της Μυτιλήνης

21/08/2014 - 15:03

Καθηλωμένοι από την υποβλητικότητα του χώρου και την ερμηνεία της Όλιας Λαζαρίδου παρέμειναν εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Μυτιλήνης το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Καθηλωμένοι από την υποβλητικότητα του χώρου και την ερμηνεία της Όλιας Λαζαρίδου παρέμειναν εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Μυτιλήνης το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου ξαναζωντάνεψε με την παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη.

Σήμερα η παράσταση φιλοξενείται στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας στη Λήμνο, ρίχνοντας την αυλαία στην περιοδεία που είχε ως στόχο την επαναλειτουργία αρχαίων θεάτρων, διάσπαρτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κατάμεστος ο περιβάλλων χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Μυτιλήνης, με αρκετούς θεατές να παρακολουθούν ακόμα και όρθιοι την παράσταση.

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, κυρίως για το στήσιμο του σκηνικού λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, το φωτισμένο κοίλο του θεάτρου μάγεψε τους θεατές, αρκετοί από τους οποίους έμειναν και μετά το τέλος της παράστασης θαυμάζοντας το αρχαίο μνημείο.

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο για το αρχαίο θέατρο της Μυτιλήνης αλλά και για ολόκληρο το νησί το γεγονός ότι βρίσκονται σήμερα τόσοι άνθρωποι εδώ» δήλωσε πριν την παράσταση ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης, ευχαριστώντας όλους όσοι συνετέλεσαν στην προετοιμασία του χώρου και βοήθησαν να ανέβει το έργο.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοδεία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του «Ελληνικού Φεστιβάλ» και του σωματείου διάσωσης των αρχαίων θεάτρων το «Διάζωμα» με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων.

Τέλος, καθοριστική στην περίπτωση της Μυτιλήνης ήταν η συμβολή των εθελοντών τόσο πριν όσο και μετά την παράσταση για τη διαμόρφωση του χώρου και την εξυπηρέτηση των θεατών. Οι εθελοντές ήταν μέλη του σωματείου «Υδάτινος» και υπότροφοι του «Ιδρύματος Παπαδημητρίου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey