Στο Κάστρο της Μύρινας

Έργα πρόσβασης και διάσωσης

12/03/2014 - 16:27

Δύο σημαντικά έργα που αφορούν σε εργασίες διάσωσης, πρόσβασης και σήμανσης του Ενετικού Κάστρου της Μύρινας, υλοποιεί η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Δύο σημαντικά έργα που αφορούν σε εργασίες διάσωσης, πρόσβασης και σήμανσης του Ενετικού Κάστρου της Μύρινας, υλοποιεί η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμος Λήμνου επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) το έργο της δημιουργίας και βελτίωσης προσβάσεων στους αρχαιολογικούς χώρους του Κάστρου και της Ντάπιας, καθώς και το έργο της σήμανσης της ιστορικής διαδρομής της Μύρινας, με το ποσό των 200.000 ευρώ για το πρώτο και το ποσό των 100.000 ευρώ για το δεύτερο έργο.

«Σημαντικό…»
Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, σημείωσε σχετικά: «Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα για το νησί μας και αποφασίσαμε να τα χρηματοδοτήσουμε μέσα από το πρόγραμμα των Αστικών Ολοκληρωμένων. Θα γίνουν σημαντικά έργα τόσο για τη διάσωση του σημαντικότατου αυτού ιστορικού μνημείου για το νησί, όσο και για την πρόσβαση των επισκεπτών.»

Τα συγκεκριμένα έργα κρίθηκαν αναγκαία για τη γενική αποκατάσταση του χώρου, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση, ενώ το Κάστρο αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα κατάρρευσης των τειχών, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ακόμη, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης των δύο λιθόστρωτων μονοπατιών. Το ένα οδηγεί στην κύρια πύλη, όπου γίνονται ταυτόχρονα και σωστικές εργασίες, στην ανατολική πλευρά του εξωτερικού του Κάστρου που αποτελεί την κύρια είσοδο του φρουρίου, ενώ γίνονται εργασίες και στο λιθόστρωτο που οδηγεί στο Κάστρο παραθαλάσσια και που ξεκινά από το Ρωμαίικο Γιαλό.

Σύμφωνα με το έργο, θα δημιουργηθούν θέσης θέασης και ανάπαυσης, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του Κάστρου, ακόμη και από τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας.

Σ’ ό,τι αφορά στο δεύτερο έργο, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σήμανσης της ιστορικής διαδρομής της Μύρινας, με ολοκληρωμένη τουριστική πληροφόρηση των επισκεπτών της Λήμνου με φυλλάδια, χάρτες, πινακίδες σήμανσης κατεύθυνσης και ενημέρωσης, σε συνδυασμό με τον «Αρχαιολογικό Περίπατο» στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey