Πρόσκληση συμμετοχής στο «AegeanDocs»

«Φτιάξε τη δική σου ταινία»

11/03/2014 - 14:49

Έφηβοι και νεολαίοι άνω των 15 ετών μπορούν να φτιάξουν το δικό τους ντοκυμαντέρ μικρού μήκους και να το προβάλουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ «AegeanDocs» στη Μυτιλήνη.

Έφηβοι και νεολαίοι άνω των 15 ετών μπορούν να φτιάξουν το δικό τους ντοκυμαντέρ μικρού μήκους και να το προβάλουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ «AegeanDocs» στη Μυτιλήνη.

Το Φεστιβάλ που θα γίνει το Σεπτέμβριο, θα διεξαχθεί επίσης στη Χίο, τη Λήμνο, την Ικαρία, τη Σάμο και σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι ομάδες που θα δημιουργήσουν το δικό τους ντοκυμαντέρ, μπορεί να είναι αμιγώς νεανικές ή και μικτές με συμμετοχή ενηλίκων (συγγενείς, εκπαιδευτικοί, φίλοι, κινηματογραφιστές), ενώ έχουν να επιλέξουν ελεύθερα το θέμα του, με ενδεικτική θεματική τη συλλογή, καταγραφή και διάσωση από τους νέους προφορικών μαρτυριών για την ιστορία του τόπου, την καθημερινή ζωή, την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της ιστορίας της οικονομικής ζωής, της λαϊκής, αστικής και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και άλλα.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν να υποβάλλονται και έχουν προθεσμία έως τις 30 Μαρτίου, με αποστολή e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. όπου αναγράφεται το ονοματεπώνυμο των αιτούντων και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Προαιρετικά και εφόσον υπάρχει η βασική ιδέα για το θέμα, τότε η ιδέα αναπτύσσεται σε κείμενο έως 500 λέξεων. Εάν η ομάδα διαθέτει τεχνικό εξοπλισμό, τον αναφέρει και τον περιγράφει.

Από τις αιτήσεις συμμετοχής θα επιλεγούν έως 12 προτάσεις, οι δημιουργοί των οποίων θα πάρουν μέρος σε σεμινάριο επεξεργασίας της ιδέας σε τρία εργαστήρια παραγωγής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 4, 5 και 6 Απριλίου, καθώς και στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ενώ ενδιάμεσα θα διοργανωθεί ένα ακόμη τριήμερο σεμινάριο, σε ημερομηνίες που θα οριστούν με βάση τις ανάγκες των παραγωγών και τη διαθεσιμότητα των νέων δημιουργών.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται εκ περιτροπής πλήρης ψηφιακός τεχνικός εξοπλισμός κινηματογράφησης.
Όσοι νέοι ηλικίας 15 ετών και άνω από τη Λέσβο, αλλά και από τα νησιά Χίος, Λήμνος, Ικαρία, Σάμος και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δημιουργήσουν τη δική τους ταινία χωρίς να πάρουν μέρος στα εργαστήρια, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για προβολή της ταινίας τους στο Φεστιβάλ έως 25 Ιουνίου 2014, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Η οργανωτική επιτροπή τού Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα της τελικής επιλογής.

Οι ανεξάρτητες παραγωγές στέλλονται σε DVD στο StoryDoc: Mηθύμνης 19, Τ.Κ.11256 έως τις 15 Μαΐου 2014.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey