Άρχισαν οι συναντήσεις της παλαιότερης Φοιτητικής Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η «Πρόβα»… ξεκίνησε!

07/11/2013 - 19:50

Ξεκίνησαν, εδώ κι ένα μήνα περίπου, οι συναντήσεις της Φοιτητικής Θεατρικής Ομάδας «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με 30 περίπου μέλη, η Ομάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φάση των παιχνιδιών αυτοσχεδιασμού, τα οποία πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα στο Χατζηγιάννειο Κτήριο, στην Κουμιδιά.

Ξεκίνησαν, εδώ κι ένα μήνα περίπου, οι συναντήσεις της Φοιτητικής Θεατρικής Ομάδας «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με 30 περίπου μέλη, η Ομάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φάση των παιχνιδιών αυτοσχεδιασμού, τα οποία πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα στο Χατζηγιάννειο Κτήριο, στην Κουμιδιά.

Η Θεατρική Ομάδα «Πρόβα», ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πανελλαδικής εμβέλειας Σωματείου Φοιτητικών Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων, έχει εδώ και χρόνια σημαντική παρουσία στο χώρο των πολιτιστικών δρωμένων του Πανεπιστημίου, αλλά και της πόλης της Μυτιλήνης γενικά, αφού οι παραστάσεις της παίζονται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ενώ τα μέλη της διοργανώνουν και επιπλέον δρώμενα, όπως θεατρικά παιχνίδια ή θέατρο δρόμου, μέσα στην πόλη.

Κάθε χρόνο προστίθενται νέα μέλη στην Ομάδα, τα οποία οι πιο «έμπειροι» αναλαμβάνουν να μυήσουν στην τέχνη του θεάτρου, ενώ όλοι μαζί δουλεύουν για να ετοιμάσουν τα κοστούμια και τα σκηνικά.

Το φετινό πρόγραμμα
Οι φετινές συναντήσεις της Ομάδας ξεκίνησαν όπως πάντα με την έναρξη του εξαμήνου, αμέσως μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου.

Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με 30 μέλη. Τους βρήκαμε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Χατζηγιάννειο, την ώρα που έκαναν μερικά από τα θεατρικά τους παιχνίδια, και μας μίλησαν για τις συναντήσεις τους και για το πρόγραμμα της φετινής χρονιάς, ποζάροντας ταυτόχρονα για το φακό τού «Ε», στημένα, αλλά και… αυτοσχεδιάζοντας.

«Συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα από τις 9 έως τις 12 το βράδυ, κάθε Πέμπτη από τις 10 έως τις 12 το βράδυ και κάθε Κυριακή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα», λένε οι φοιτητές. «Φέτος είμαστε γύρω στους 30, αλλά ακόμη έρχονται παιδιά. Σε αυτήν τη φάση είμαστε ακόμη στα θεατρικά παιχνίδια και σε δύο περίπου εβδομάδες μπαίνουμε στους μονολόγους, ενώ μετά τις αρχές του Δεκέμβρη θα ξεκινήσουμε τα μονόπρακτα στο θέατρο των «Αστέγων». Μετά και από αυτό, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής παράστασης.»

Όσο για το κλίμα της Ομάδας; «Είναι γενικά πολύ καλό», απαντά ο φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και μέλος της «Πρόβας» εδώ και τρία χρόνια, Σωκράτης Σίδερης. «Γενικά δενόμαστε πολύ σύντομα σαν ομάδα, βοηθούν και παιχνίδια γνωριμίας κι εμπιστοσύνης που κάνουμε, αφού μέσα από αυτά, θέλοντας και μη, μαθαίνεις κι εμπιστεύεσαι τον άλλο.»

Η φετινή παράσταση δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, ούτε το ποιο από τα μέλη της Ομάδας θα τη σκηνοθετήσει. Αυτό θα γίνει από τη νέα χρονιά, οπότε και θα ξεκινήσουν οι… πραγματικές πρόβες της Ομάδας, με στόχο να ανέβει η παράσταση στο τέλος της χρονιάς στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Η Ομάδα είναι ακόμη ανοιχτή για όλους, μέχρι και τα μονόπρακτα, και όποιος θέλει, μπορεί να συμμετάσχει είτε πηγαίνοντας απ’ ευθείας στις συναντήσεις στο Χατζηγιάννειο, είτε επικοινωνώντας με το Σωκράτη Σίδερη στο τηλέφωνο 6934-727414.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey