Γερμανοί σύνεδροι στο Μουσείο Βρανά

Ο πολιτισμός του λαδιού

07/11/2012 - 17:10

Το Μουσείο Βρανά επισκέφτηκαν συμμετέχοντες στην ημερίδα του Ελληνογερμανικού Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.

Το Μουσείο Βρανά επισκέφτηκαν συμμετέχοντες στην ημερίδα του Ελληνογερμανικού Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε και ξενάγησε στο χώρο του Μουσείου ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης, τονίζοντας τις προσπάθειες που έγιναν κατά την τετραετία 2005 - 2009 από «μια ομάδα ανθρώπων» για την αναστήλωση του χώρου και την ανάδειξή του σε Μουσείο.

Αφού σημείωσε ότι σήμερα ο μηχανολογικός εξοπλισμός (μύλοι, αντλίες, πειστήρια) του τελευταίου είναι σε θέση να λειτουργήσει και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τόνισε τη συνεργασία με την οικογένεια Πρωτούλη και την εταιρεία «Γαία», με τις οποίες παράγεται και διατίθεται στην αγορά το λάδι με την ονομασία «Βρανά», που μάλιστα ήδη εξάγεται και στη Γερμανία και τυγχάνει αναγνώρισης για την υψηλή του ποιότητα.

Κατά την παραμονή του στη Γέρα, ο κ. Σηφουνάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Φορέα Τουρισμού Γέρας και να ενημερωθεί για τους στόχους και τις προτεραιότητές του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey