Υπογράφηκε η σύμβαση για την επισκευή του Μουσείου Θεόφιλου

Δρομολογείται το έργο

04/07/2012 - 15:47

Υπογράφηκε χτες Τρίτη, από το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Επισκευές, Εγκατάσταση Θέρμανσης και Κατάλληλου Φωτισμού στο Μουσείο Θεόφιλου».

Υπογράφηκε χτες Τρίτη, από το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Επισκευές, Εγκατάσταση Θέρμανσης και Κατάλληλου Φωτισμού στο Μουσείο Θεόφιλου». Η προέγκριση του έργου είχε υπογραφεί από την Περιφέρεια τον περασμένο Οκτώβριο, το έργο επαναδημοπρατήθηκε από το Δήμο Λέσβου τον Ιανουάριο και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να παραδώσει στο νησί ένα χώρο αντάξιο της πολιτιστικής κληρονομιάς που φιλοξενεί.

Το έργο, προϋπολογισμού 171,6 χιλ. ευρώ, έχει ανατεθεί κατόπιν δημοπρασίας στον εργολάβο Δ.Ε. Γρηγόρη Χάλακα με εγκεκριμένη δαπάνη 106 χιλ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Περιλαμβάνει την επισκευή και την αντικατάσταση της στέγης, την εγκατάσταση θέρμανσης και κατάλληλου φωτισμού, καθώς και της κατασκευής των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου (κλιματισμός, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, αποστράγγιση, πυρόσβεση).

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ, σύμφωνα με το Δήμο Λέσβου, έχει δρομολογηθεί η αποστολή των πινάκων του Θεόφιλου στην Αθήνα για να συντηρηθούν καταλλήλως τα έργα, με ευθύνη και δαπάνες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια πολύ σπουδαία προσπάθεια, που έχει να κάνει με την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, αφού το Μουσείο Θεόφιλου αποτελεί όχι μόνο μια πολιτιστική παρακαταθήκη, αλλά και έναν πόλο έλξης για χιλιάδες φιλότεχνους από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey