Έκλεψε τις εντυπώσεις το περίπτερο της ΟΛΣΥ

30/06/2012 - 15:37

Στη 2η Πειραϊκή Αμφικτιονία που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων Αττικής.

Στη 2η Πειραϊκή Αμφικτιονία που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων Αττικής. Ομοσπονδίες, αδελφότητες και σύλλογοι από τη Λήμνο έως την Κρήτη και από τα Δωδεκάνησα έως τα Επτάνησα, με χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, αλλά και φεστιβάλ γεύσεων, παρουσίασαν και ανέδειξαν τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, τα ήθη και έθιμα των τόπων καταγωγής τους και προέβαλαν τα τοπικά τους προϊόντα.

Στο περίπτερο της ΟΛΣΥ αναδείχθηκαν τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, ενώ μέσω έντυπου υλικού που απέστειλαν η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Λήμνου, έγινε η παρουσίαση και προβολή του νησιού.

Η ΟΛΣΥ συνεργάστηκε και με την Πινακοθήκη Κοντιά και το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης, για το οποίο στο περίπτερο διαμορφώθηκε ειδική γωνιά προβολής του. Για ακόμη μια φορά, το χορευτικό συγκρότημα της ΟΛΣΥ κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ από την πλευρά του Δήμου στην εκδήλωση συμμετείχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σωτήρης Κωνσταντάρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΣΥ, Αντώνη Καραγιάννη, η Ομοσπονδία «θα συνεχίσει να προβάλλει και να αναδεικνύει το νησί μας στους χιλιάδες επισκέπτες τέτοιων εκδηλώσεων. Για να πετύχουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, θέλουμε τη στήριξη και τη βοήθεια των παραγωγικών και εμπορικών φορέων του νησιού μας, η οποία, δυστυχώς, αυτήν τη φορά δεν ήταν η αναμενόμενη.».

Επόμενη συνάντηση των φίλων τής ΟΛΣΥ θα γίνει τον Αύγουστο στη Λήμνο και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού Ρωμανού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey