Καλοκαίρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους

Με νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας

28/06/2012 - 15:50

Με νέο, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας θα υποδέχονται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους τους επισκέπτες τους μέσα στο καλοκαίρι.

Με νέο, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας θα υποδέχονται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους τους επισκέπτες τους μέσα στο καλοκαίρι.

Το νέο ωράριο, που με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου διευρύνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας καλύτερης εξυπηρέτησης των επισκεπτών, ξεκινά από την Κυριακή 1η Ιουλίου.

Οι παραπάνω χώροι θα είναι ανοιχτοί καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι θα λειτουργούν οι δύο μόνιμες εκθέσεις «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και «Γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου» και περιοδικές εκθέσεις, ενώ όλοι οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ενημέρωση και παρουσίαση πολυμέσων με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος - Η Πομπηία των φυτών» και την περιοδική έκθεση «Φυσικές διεργασίες - Σεισμοί», με δυνατότητα να γνωρίσουν προσομοίωση μεγάλων σεισμών στην ειδική σεισμική τράπεζα του Μουσείου.

Σημειώνεται πως από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο διοργανώνονται, επίσης, καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Γιορτές της Γης 2012», καθώς και η έκθεση ποιοτικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων «13η Γιορτή Αγροτουρισμού 2012».

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (τηλ. 22530 54434), καθώς και στο Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης (τηλ. 22510 47033), όπως και να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες www.lesvosmuseum.gr και www.petrifiedforest.gr/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey