Το «Ε», στα καινούργια γυρίσματα του τουρκικού σήριαλ «Δύο όχθες, ένας Ισμαήλ»

Με φόντο τα νερά της Παναγιούδας

23/05/2012 - 16:10

Για δεύτερη φορά βρέθηκαν χτες και σήμερα στη Λέσβο το συνεργείο και οι συντελεστές του νέου τουρκικού σήριαλ «Δυο όχθες, ένας Ισμαήλ», για τα γυρίσματα των επεισοδίων τέσσερα έως έξι.

Για δεύτερη φορά βρέθηκαν χτες και σήμερα στη Λέσβο το συνεργείο και οι συντελεστές του νέου τουρκικού σήριαλ «Δυο όχθες, ένας Ισμαήλ», για τα γυρίσματα των επεισοδίων τέσσερα έως έξι. Μετά την πολύ καλή αποδοχή εκ μέρους των Τούρκων τηλεθεατών των πρώτων τριών επεισοδίων της σειράς, η Παναγιούδα, η Μυτιλήνη και ο Μόλυβος εξακολουθούν να «πρωταγωνιστούν» κι αυτές ως περιοχές με το τοπίο και τους ανθρώπους τους, πέρα από το «μυτιληνιό» σκηνικό που έχει στηθεί στο Αϊβαλί και εξυπηρετεί τα γυρίσματα εσωτερικών χώρων. Το «Ε» βρέθηκε στα γυρίσματα που έγιναν χτες το μεσημέρι στην Παναγιούδα και κατέγραψε στιγμιότυπα, αλλά κι εντυπώσεις των πρωταγωνιστών.

Πυρετωδώς έτρεχαν οι συντελεστές και τα μέλη του συνεργείου τού σήριαλ μπροστά από το καφέ «Σκηνικό», όπου έγιναν χτες τα γυρίσματα.

Ο Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ ως ο Τούρκος ψαράς Ισμαήλ και η Ελένη Φιλίνη ως η Ελληνίδα αγαπημένη του Καλλιόπη, έτρωγαν και συζητούσαν σε ένα από τα τραπέζια του μαγαζιού, πίνοντας από ένα ποτήρι κρασί κι έχοντας ως φόντο τα νερά της Λέσβου.

Με τις οδηγίες των μελών του συνεργείου, ρυθμίζονταν οι ατάκες, ο φωτισμός, η έκφραση των πρωταγωνιστών, ενώ πλήθος κόσμου, Έλληνες και Τούρκοι, παρακολουθούσαν τη σκηνή με ενδιαφέρον. Πίσω από ένα ειδικά στημένο παραβάν βρίσκονταν οι σκηνοθέτες της σειράς, που παρακολουθούσαν τα γυρίσματα από τα μόνιτορ, ενώ αυτό που είχαν να σχολιάσουν αρκετοί, ήταν ο άψογος συντονισμός και ο επαγγελματισμός που επικρατούσε, παρά τις πολλές ώρες δουλειάς και την κούραση των συντελεστών.

Περιμέναμε μέχρι την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης σκηνής, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με τον κ. Οζγιαγτζιλάρ και την κ. Φιλίνη.

Ο Κώστας Ζορμπάς με τον Ερντάλ Γκιουμούς, τη Σοφία Λάππα και φίλη τους. «Είναι πολύ σημαντική η εμπειρία μου», λέει για τη συμμετοχή του στο σήριαλ

Δηλώσεις ελληνιστί και… α λα τούρκα…
Η σκηνή ολοκληρώθηκε και συναντήσαμε τον τηλεοπτικό Ισμαήλ στο χώρο όπου δεχόταν τις φροντίδες τής μακιγιέζ κι άλλαξε για τα επόμενα γυρίσματα.

«Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα όσο κάναμε τα γυρίσματα για “Τα σύνορα της αγάπης”», μας είπε ο κ. Οζγιαγτζιλάρ. «Στη Μυτιλήνη ήρθα πρώτη φορά γι’ αυτά τα γυρίσματα, αλλά δεν έχω καταφέρει να δω όλο το νησί. Θα ήθελα πολύ να δω τη Γέρα και τον κόλπο της Καλλονής. Έχω όμως ένα οικόπεδο στην Άσσο και μόλις ολοκληρωθεί το σπίτι που χτίζω, θα βλέπω το Μόλυβο από την άλλη πλευρά και θα πηγαινοέρχομαι συχνότερα.» Όσο για το… μπελαλίδικο σενάριο που βασίστηκε σε ιδέα του ίδιου, είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πολλές παρόμοιες αληθινές ιστορίες για Τούρκους ψαράδες. Όσον αφορά στο σήριαλ, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την κ. Φιλίνη, είναι πραγματική επαγγελματίας κι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος.»

Η Ελένη Φιλίνη και ο Μανώλης Σορμαΐνης, με τον Κώστα Κορτίδη, από τους Έλληνες συντελεστές

Τα ίδια ανέφερε για τον Τούρκο συμπρωταγωνιστή της και η Ελένη Φιλίνη, που μας είπε: «Πάμε πολύ καλά, η συνεργασία είναι εξαιρετική και η οργάνωση άψογη. Υπάρχουν μέρες που γυρίζουμε 8 το πρωί με 3 τα ξημερώματα, αλλά παρ’ όλο που δουλεύουν πολύ, οι Τούρκοι δεν παραπονιούνται ποτέ.» Και αναφερόμενη στη Λέσβο, προσέθεσε: «Είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά. Όμορφη, “καλλονή” θα έλεγε κανείς.»

Τέλος, ο Μανώλης Σορμαΐνης, που στο σήριαλ παίζει το Χρήστο, τον πρώην άντρα της Καλλιόπης, που έχει ανταγωνιστική σχέση με τον Ισμαήλ και το ζευγάρι, ανέφερε: «Τα ελληνικά γυρίσματα γίνονται κυρίως στο Αϊβαλί, στο σκηνικό που έχει φτιαχτεί. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και θεωρώ πως το συγκεκριμένο σήριαλ θα κάνει πολύ καλό και στις δύο χώρες.»

Ο Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ κατά το μακιγιάζ, μεταξύ των δύο σκηνών

Οι Τούρκοι κι Έλληνες συντελεστές φιλοξενήθηκαν αυτήν τη φορά από τα ξενοδοχεία «Lesvos Inn», «Ηλιοτρόπιο» και «Vigla Beach».
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και πάλι κάστινγκ στη Μυτιλήνη, ενώ τα υπόλοιπα γυρίσματα θα ξεκινήσουν ξανά τον Αύγουστο, μετά το Ραμαζάνι και για τη χειμερινή πλέον σαιζόν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey