Οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, με το Βασίλη Χατζηβασιλείου

Συνομιλώντας με ένα συγγραφέα

17/05/2012 - 15:25

Με τους μαθητές τής Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο πανελλαδικής φήμης συγγραφέας Βασίλης Χατζηβασιλείου. Τα παιδιά ρώτησαν, πήραν απαντήσεις και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο συγγραφέα τη δική τους δουλειά, κάνοντάς τον να αποχωρήσει ενθουσιασμένος από τη συνάντησή τους.

Με τους μαθητές τής Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο πανελλαδικής φήμης συγγραφέας Βασίλης Χατζηβασιλείου. Τα παιδιά ρώτησαν, πήραν απαντήσεις και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο συγγραφέα τη δική τους δουλειά, κάνοντάς τον να αποχωρήσει ενθουσιασμένος από τη συνάντησή τους και με την υπόσχεση να ξαναεπισκεφτεί το όμορφο χωριό τους όσο πιο σύντομα μπορεί.

Ο Βασίλης Χατζηβασιλείου βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου μετά από πρόσκληση των δασκάλων Βασιλικής Βαΐτση και Γιάννη Παττακού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλαναγνωσία» που υλοποιούν με τους μαθητές. Η πρόσκληση του συγκεκριμένου συγγραφέα δεν ήταν τυχαία, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης έκαναν καθ’ όλη τη χρονιά μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία: βασισμένοι στο βιβλίο του «Τα μυστικά της Γης», έγραψαν τα δικά τους ποιήματα για τους ήρωες που πρωταγωνιστούν, κι έφτιαξαν το δικό τους βιβλίο.

Τι έγινε στις τάξεις
Ο κ. Χατζηβασιλείου συναντήθηκε αρχικά για δύο ώρες με τους μαθητές τής ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου και το δάσκαλό τους, Γιάννη Παττακό. Εξήγησε στα παιδιά το πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο και το τι έχει κάνει ο ίδιος μέχρι τώρα, ενώ στη συνέχεια άρχισε να κατασκευάζει επί τόπου ιστορίες, βάσει ιδεών που του έδιναν οι μαθητές. Στο τέλος, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού ο συγγραφέας ζήτησε από τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους ιστορία βάσει μιας ιδέας που τους έδωσε ο ίδιος.

Η δίωρη συνάντηση με τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης και τη δασκάλα Βασιλική Βαΐτση περιστράφηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από την εργασία των μαθητών. Οι τελευταίοι διάβασαν τα ποιήματά τους στο συγγραφέα, εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με το πώς επέλεξε ο ίδιος τη συγκεκριμένη τέχνη και το τι βιβλία έχει γράψει μέχρι τώρα, και πήραν απαντήσεις σε όλα τους τα ερωτήματα.

«Η συνάντησή μας με τον κ. Χατζηβασιλείου ήταν πολύ ωραία», είπε χαρακτηριστικά στο «Ε» η μαθήτρια της Δ΄ τάξης Μαρία Κοντού. «Μας είπε πως του άρεσε πολύ το βιβλίο μας, συζητήσαμε για το δικό του και για το τι πιστεύει πως γίνεται στο τέλος, που δε δίνει ο ίδιος απάντηση, και του διαβάσαμε την απάντηση που έχουμε δώσει εμείς. Μας αφηγήθηκε πώς αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και μας υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να εκδώσει και το δικό μας βιβλίο. Στο τέλος μάς είπε να αγαπάμε τους δασκάλους και τις δασκάλες μας όπως τους γονείς μας και να μην τους στενοχωρούμε, και μετά βγάλαμε φωτογραφίες. Ήταν πολύ καλός και θέλουμε πολύ να ξαναέρθει, κι αυτός κι άλλοι συγγραφείς.»

Σύμφωνα με τους δύο δασκάλους, στο τέλος της ημέρας ο Βασίλης Χατζηβασιλείου μίλησε σε όλους τους μαθητές στο προαύλιο του Σχολείου κι αποχώρησε ενθουσιασμένος και με την υπόσχεση πως θα τους επισκεφτεί ξανά, όσο πιο σύντομα μπορεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey