Απέδωσε η συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και των Εφορειών Αρχαιοτήτων

Σήμανση στους αρχαιολογικούς χώρους

10/05/2012 - 15:27

Τις δικές τους πινακίδες σήμανσης απέκτησαν προσφάτως οι αρχαιολογικές ανασκαφές που βρίσκονται εντός του παραδοσιακού οικισμού του Μολύβου, χάρη στη συμβολή του Φορέα Τουρισμού της περιοχής, που ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη δράση με τη σύμφωνη γνώμη και την επιμέλεια της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης.

Τις δικές τους πινακίδες σήμανσης απέκτησαν προσφάτως οι αρχαιολογικές ανασκαφές που βρίσκονται εντός του παραδοσιακού οικισμού του Μολύβου, χάρη στη συμβολή του Φορέα Τουρισμού της περιοχής, που, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ολοκλήρωσε τη συγκεκριμένη δράση με τη σύμφωνη γνώμη και την επιμέλεια της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης.

Παράλληλα με τη σήμανση των αρχαιολογικών ανασκαφών, ο φορέας εξέδωσε δύο φυλλάδια, ένα στην ελληνική κι ένα στην αγγλική γλώσσα, και πάλι με την επιμέλεια της υπηρεσίας, που δίνουν στον επισκέπτη την ταυτότητα της ανασκαφής και τα ευρήματά της.

Στόχος είναι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα να εκδοθεί ένα βιβλίο, που θα περιλαμβάνει όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της Μήθυμνας και θα αναφέρεται στην ιστορία του οικισμού.

Η πινακίδα για το λουτρικό συγκρότημα του Μολύβου

Για τα παραπάνω, ο Φορέας Τουρισμού του Μολύβου ευχαριστεί την Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης για την επιμέλεια, τη συνεργασία και τη συνεισφορά της στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και τη 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που προσφάτως τοποθέτησε καινούργιες πινακίδες στο Κάστρο του Μολύβου, οι οποίες και ενημερώνουν πλήρως τους επισκέπτες.

Τέλος, ο Φορέας ευχαριστεί την κ. Έλεν Έλεκτρι Λίντσντεϊ, η οικονομική συμβολή της οποίας ήταν σημαντική για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey