Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου στο Χρήστο Μπουλώτη

Μεγάλο βραβείο στον αγαπημένο των μικρών…

08/05/2012 - 15:17

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση, το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, απέσπασε ο Λημνιός αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης. Ο Χρήστος Μπουλώτης παρέλαβε τη 10η τιμητική διάκρισή του, μαζί με τους άλλους διακριθέντες λογοτέχνες, στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση, το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, απέσπασε ο Λημνιός αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης.

Ο Χρήστος Μπουλώτης παρέλαβε τη 10η τιμητική διάκρισή του, μαζί με τους άλλους διακριθέντες λογοτέχνες, στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Ο Χρήστος Μπουλώτης τιμήθηκε με το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το τελευταίο βιβλίο «Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο», για το οποίο είχε προσφάτως ξαναβραβευτεί.

Μιλώντας στο «Ε», τόνισε πως «το Κρατικό Βραβείο του Λογοτεχνικού Βιβλίου πάει για δεύτερη φορά στο Βόρειο Αιγαίο μετά “Το Άγαλμα που κρύωνε”. Στο βιβλίο αυτό αποτυπώνω με τα εργαλεία και το ύφος του μαγικού ρεαλισμού όλη την αγωνία μου για οικολογικά ζητήματα που είναι στενά συνυφασμένα με τον άκρατο καταναλωτισμό. Προσπαθώ να κάνω τα παιδιά συμμάχους μου για ένα καλύτερο “αύριο”, που έτσι κι αλλιώς είναι το δικό τους. Τους ανήκει.».

Για τη μεγάλη αγάπη του, την παιδική λογοτεχνία, ο κ. Μπουλώτης δήλωσε ότι «δεν είναι αποπαίδι της λογοτεχνίας ενηλίκων. Τους αναγνώστες τούς σμιλεύουμε σε μικρή ηλικία με το καλό παιδικό βιβλίο και είναι μεγάλη η ανάγκη να το ενισχύουμε σήμερα που έχει να αντιπαλέψει την ηλεκτρονική εικόνα.».

Ποιος είναι…
Ο Χρήστος Μπουλώτης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου. Σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Συγκριτική Γλωσσολογία στην Αθήνα και τη Γερμανία, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1980. Διεξάγει ανασκαφικές έρευνες στην Κρήτη, τη Σαντορίνη, την αρχαία Ήλιδα και τη Λήμνο, στον προϊστορικό οικισμό Κουκονήσι. Δίδαξε αρχαιολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στα μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς επίσης Ιστορία της Αιγαιακής Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 1985 είναι αρχαιολόγος-ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών. Με την παιδική λογοτεχνία ασχολείται συστηματικά από το 1987. Μέχρι τώρα έχει εκδώσει περισσότερα από 20 βιβλία, σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Το πρώτο του παιδικό βιβλίο, με τίτλο «Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της Λεύκας», τιμήθηκε το 1989 από το Πανεπιστήμιο της Padova με το Βραβείο «Pier Paolo Vergerio». Το 1994 και το 2000 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα έργα του «Με τα φτερά του Πήγασου» και «Το Άγαλμα που κρύωνε» αντίστοιχα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αποσπάσει και πολλά άλλα βραβεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey