Παιδιά σχολείων της Μυτιλήνης, στο Ψηφιακό Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης»

Μαθητική… δημιουργία

19/04/2012 - 13:24

Δύο ακόμη τάξεις σχολείων της Μυτιλήνης επισκέφτηκαν το Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης» λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές.

Δύο ακόμη τάξεις σχολείων της Μυτιλήνης επισκέφτηκαν το Μουσείο «Γ. Ιακωβίδης» λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές.

Στους χώρους του Μουσείου περιηγήθηκαν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Παναγιώτα Βαζάκα και Μαρία Τραπουζαλή, καθώς και μαθητές της Α΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, με τις καθηγήτριές τους Ευστρατία Σάββα, Αργυρώ Καραγάκα και Εύη Μαχαιρίδου. Όλοι μαζί ενημερώθηκαν για τη ζωή και το πλούσιο έργο του ζωγράφου Γιώργου Ιακωβίδη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας που παρουσιάζει ψηφιακά τα έργα του.

Έχοντας δει από πριν αρκετές από τις δημιουργίες στην τάξη και στα σχολικά βιβλία τους κι έχοντας συζητήσει με τις δασκάλες και τις καθηγήτριές τους, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Στο τέλος της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εικαστικό εργαστήρι του Ψηφιακού Μουσείου, που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, αξιοποιώντας την έμπνευσή τους, τα χρώματα και το χαρτί.

Στο τέλος της χρονιάς θα διαγωνιστούν όλα τα έργα των «μικρών ζωγράφων» που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα καλύτερα από αυτά θα βραβευτούν, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey