Ξεκίνησε το κάστινγκ, αρχίζουν τα γυρίσματα στη Λέσβο, για το νέο τούρκικο σήριαλ που θα περιλαμβάνει και εικόνες της Μυτιλήνης, της Παναγιούδας και του Μολύβου

«Δύο όχθες, ένας Ισμαήλ»

18/04/2012 - 15:43

Τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για μια θέση στο νέο σίριαλ της τουρκικής τηλεόρασης «Δύο πλευρές, ένας Ισμαήλ», θα έχουν όσοι βρεθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η επιλογή των ηθοποιών και των κομπάρσων από τη Λέσβο, έχει ξεκινήσει ήδη από χτες, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν τα γυρίσματα της σειράς.

Τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για μια θέση στο νέο σίριαλ της τουρκικής τηλεόρασης «Δύο πλευρές, ένας Ισμαήλ», θα έχουν όσοι βρεθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η επιλογή των ηθοποιών και των κομπάρσων από τη Λέσβο, έχει ξεκινήσει ήδη από χτες, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν τα γυρίσματα της σειράς, που αναμένεται να προβάλει σημαντικά το νησί και ειδικά την περιοχή της Παναγιούδας. Πέρα από αυτό, την ερχόμενη Κυριακή στις 7 το απόγευμα, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου και οι συντελεστές του σήριαλ, θα δώσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας το πώς ένας… Ισμαήλ κατάφερε να ξεκινήσει αυτή τη συνεργασία, ανάμεσα στις δύο αντίπερα όχθες του Αιγαίου…

Πριν ενάμιση μήνα, το «Ε» είχε γνωρίσει από κοντά το σκηνοθέτη Κεμάλ Ουζούν και τους συνεργάτες του, όταν βρέθηκαν στη Μυτιλήνη προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους επαφές με εκπροσώπους του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ζητώντας τους να υποστηρίξουν τα γυρίσματα του νέου σήριαλ, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται μέσα στο Μάιο στο τουρκικό κανάλι «ΑΤV».

Πέρα από την υλική βοήθεια που παρείχε στην παραγωγή ο Δήμος Λέσβου, για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στη «μυτιληνιά» γειτονιά που θα δημιουργηθεί στο Αϊβαλί, έθεσε ως όρους το να γίνουν γυρίσματα και στη Λέσβο, καθώς και το να συμμετέχουν στη σειρά ερασιτέχνες ηθοποιοί του νησιού.

Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει εξάλλου σημαντική προβολή για το τελευταίο τόσο στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας, όπου το σήριαλ θα αρχίσει να προβάλλεται το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, μέσω ενός από τα μεγάλα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, ενδέχεται να γίνει προβολή και σε άλλα κράτη της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.  

Οι εκδηλώσεις των ημερών
Ήδη από χτες άρχισε το κάστινγκ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το οποίο θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου, από τις 7 το απόγευμα και μετά, στον ίδιο χώρο.

Το Σάββατο 21 Απριλίου θα φτάσουν στη Μυτιλήνη οι Έλληνες ηθοποιοί, ενώ την Κυριακή 22 του μήνα, θα έρθει στο νησί ολόκληρο το συνεργείο από το Αϊβαλί, προκειμένου να ξεκινήσουν τα πρώτα γυρίσματα στην Παναγιούδα και στην αγορά της Μυτιλήνης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσουν γυρίσματα και στο Μόλυβο.

Τέλος, την Κυριακή 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η παρουσίαση του σήριαλ, από τον παραγωγό και τους λοιπούς συντελεστές. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα μιλήσουν σχετικά το αρμόδιο νομικό πρόσωπο του Δήμου Λέβου, εκπρόσωποι του τουρκικού καναλιού, κ.ά.

 

Μοιρασμένος στα δύο ο ψαράς Ισμαήλ, που κινδυνεύει να χάσει όσα έχει αγαπήσει στη ζωή του, αν μαθευτεί η ιστορία του

Θυμίζουμε πως η παραγωγή είναι της «Adam Film», σκηνοθέτης είναι ο Κεμάλ Ουζούν (ο ίδιος που είχε σκηνοθετήσει τη δραματική σειρά «Gumus» που προβλήθηκε και στην Ελλάδα), ενώ ως βοηθοί του συνεργάζονται οι Μετέρ Σενέρ και Νουράι Κετέν και παραγωγοί είναι ο Μπαχαντίρ Ατάι και ο Τσενγκίτζ Σαγατάι. Το σενάριο είναι των Αϊτσά Μουτλουγκίλ, Αρζού Μπιρόλ και Νουράι Ουσλού.

Τη σειρά θα πλαισιώσει ένα καστ από σημαντικούς Τούρκους κι Έλληνες ηθοποιούς: Ερντάλ Οζιάτζγκιλαρ, Ρανά Τσαμπάρ, Μελτέμ Γκιουλέντς, Ιμπραήμ Κεντιρτσί, Εϋλέμ Υιλντίζ, Μπουλέντ Σακράκ, Ναίλ Κιρμιζγκιούλ, Σερχάτ Οζτσάν, Γκοκάν Γικιλκάν, Γκιτζέμ Ντενιτζί, Κανσού Νταγκντελέν, Σενέρ Κοκάγια, Οζλέμ Σεντίτς, Ζεϋνέπ Κανκόντ, Ελένη Φιλίνη, Καίτη Παπανίκα, Μανόλης Σαρμονής, Ζαφείρης Κατραμάδας, Στέφανος Δαμάτος, Γεωργία Λιόσση και Γιάννης Χατζηγεωργίου. Στους παραπάνω θα έρθουν να προστεθούν και όσοι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Λέσβου επιλεγούν από τους συντελεστές.

Η υπόθεση του σήριαλ
Κωμικοτραγική η νέα τουρκική σειρά, που θα αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες να γυρίζεται και στη Λέσβο.

Ο Ισμαήλ (Ερντάλ Οζιάτζγκιλαρ) έμεινε ορφανός από μικρός και ανέλαβε να τον μεγαλώσει ο μεγαλοτσιφλικάς του Αϊβαλιού Τσικίκ Καμί (Ρανά Τσαμπάρ), ένας άνδρας φιλάργυρος και κακόβουλος, δίπλα στον οποίο ο Ισμαήλ κακοπερνάει.

 

Τα μέλη του συνεργείου του νέου σίριαλ, με τη Φατός Λαζαρί, αρχές Μαρτίου στη Μυτιλήνη

Μεγαλώνοντας, πηγαίνει στο στρατό και αρχίζει να σκέφτεται να παντρευτεί, έχοντας ερωτευτεί την κόρη του Τσικίκ Καμίλ, τη Χατζέρ (Μελτέμ Γκιουλέντς) με την οποία μεγάλωσε μαζί, έχοντας να αντιμετωπίσει την αντίδραση του πατέρα της.

Ένα μήνα πριν το γάμο τους, ο Ισμαήλ πάει για ψάρεμα, η βάρκα του αναποδογυρίζει και φτάνει μισοπνιγμένος στις ακτές της Μυτιλήνης. Μια ζωντοχήρα, η Καλλιόπη (Ελένη Φιλίνη), η οποία τον βρίσκει, αναλαμβάνει να τον περιθάλψει. Ο Ισμαήλ ερωτεύεται τη Μυτιληνιά γυναίκα, χωρίς όμως να θέλει να αφήσει τον παιδικό του έρωτα, τη Χατζέρ. Βρίσκει έτσι μια καταπληκτική λύση και μέσα σε 10 ημέρες καταφέρνει να τις παντρευτεί και τις δύο, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το τι συνέβη.

Είκοσι χρόνια μετά, ο Ισμαήλ βρίσκεται να μεγαλώνει σαν δικό του, το παιδί της Καλλιόπης, τον Αντώνη (Γιάννης Χατζηγεωργίου), ενώ μαζί έχουν αποκτήσει και μια κόρη, την Εμινέ - Ναρίσσα (Τζορτζίνα Λιόσση) και με τη Χατζέρ έχει κάνει άλλα δύο κορίτσια, τη Μπαχάρ (Γκιτζέμ Ντενιτζί) και τη Χανντέ (Κανσού Νταγκτελέν). Τα παιδιά έχουν πλέον μεγαλώσει και το ψέμα είναι δύσκολο να συνεχίσει. Ο Αντώνης γνωρίζεται με τη μεγάλη κόρη του Ισμαήλ και της Χατζέρ, τη Μπαχάρ και σαν να μην έφτανε αυτό, η Χανντέ και η Εμινέ Ναρίσσα ερωτεύονται τον ίδιο άντρα.

Όταν βγαίνει από τη φυλακή ο… «μεγάλος μπελάς» της περιοχής, Καρπούς Οσμάν και μαθαίνει το μυστικό του Ισμαήλ, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο Ισμαήλ χάνει τον έλεγχο των 20 ετών, τους δύο μεγάλους του έρωτες -την Καλλιόπη και τη Χατζέρ- αλλά κυρίως τα παιδιά του, που αγαπάει τόσο πολύ…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey